Χρηματιστήριο & Αγορές

Deutsche Bank: Αυτοί είναι οι 30 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για αγορές και οικονομίες το 2019

Deutsche Bank: Αυτοί είναι οι 30 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για αγορές και οικονομίες το 2019
Γεμάτο προκλήσεις για τους επενδυτές θα είναι και το 2019, τονίζει η Deutsche Bank
Ο πρώτος χρηματοοικονομικός όμιλος που έσπευσε να ρίξει το φταίξιμο για την έντονη μεταβλητότητα των αγορών στους αλγόριθμους, δηλαδή ουσιαστικά στις… μηχανές που εκτελούν εντολές, ήταν η Goldman Sachs.
Την ίδια άποψη όπως όλα δείχνουν έχουν και οι αναλυτές της Deutsche Bank, καθώς σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα καταγράφει τους 30 κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν αγορές και οικονομίες για το 2019.

Σύμφωνα τόσο με την Goldman Sachs όσο και την Deutsche Bank, η υποχώρηση της ρευστότητας στις διεθνείς αγορές αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα, ενώ η μεταβλητότητα θα συνεχίσει να μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και το 2019 οι επενδυτές.

Το ράλι στις αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, φυσικά με εξαίρεση το 2018, έχει, ταυτόχρονα, διογκώσει τις αποτιμήσεις αρκετών assets, αλλά αυτή η διόγκωση στηρίζονταν κατά κύριο λόγω στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών, τα οποία, πλέον, είναι παρελθόν.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, ο παρακάτω «κατάλογος» περιλαμβάνει τους 30 κινδύνους που παραμονεύουν στις αγορές για το 2019.


Πάντως και στην περίπτωση της Deutsche Bank η χρήση των… μηχανών για τις αγοραπωλησίες μετοχών αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τις αγορές, καθώς πέραν όλων των άλλων προβλημάτων, γίνεται αυτόματα, χωρίς εξέταση εάν μία εταιρεία διαθέτει ή όχι θετικές προοπτικές.


«Τα computers προχωρούν σε πωλήσεις απλά επειδή μία μετοχή υποχωρεί και όχι γιατί υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα θεμελιώδη δεδομένα μίας επιχείρησης», σημειώνει χαρακτηριστικά η Deutsche Bank.


www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης