Επικαιρότητα

Νέες τουρκικές προκλήσεις - Akar: Θα υπερασπιστούμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας - Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον τολμήσει να απειλήσει την Ελλάδα

Νέες τουρκικές προκλήσεις - Akar: Θα υπερασπιστούμε τη «γαλάζια πατρίδα» μας - Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον τολμήσει να απειλήσει την Ελλάδα
Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και αερομαχίες στο Αιγαίο ύστερα από το μήνυμα Αποστολάκη (ΓΕΕΘΑ)
 Κλιμακώνει η Τουρκία τις προκλήσεις της ύστερα από το σαφές μήνυμα που έστειλαν χθες τόσο ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος προειδοποίησε πως «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε» όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι «θα συντριβεί εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία».
Η αντίδραση από την Τουρκία δεν άργησε να έρθει.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar υποστήριξε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο και ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τη «γαλάζια πατρίδα» της.
«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας».
Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.
Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας.
Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Umit Yalim πρώην γραμματέα ΓΕΕΘΑ στην κυβέρνηση Erdogan την περίοδο 2009 -2010 σε τουρκικά κανάλια, ο οποίος επανέλαβε την ευφάνταστη θεωρία του για τα 18 ελληνικά νησιά που θα έπρεπε σήμερα να ανήκουν στην Τουρκία.
«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης» υποστηρίζει ο Yalim, ο οποίος μάλιστα λέει ότι μόλις το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα καθώς τα υπόλοιπα τρία τέταρτα ανήκουν σε Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.
Πέρα όμως από τις αερολογίες αυτές, ο Τουρκικός Τύπος υποδέχεται τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ κάνοντας λόγο για θρασύτατες δηλώσεις που ξεπερνούν τα όρια και δοκιμάζουν την υπομονή της Τουρκίας.

Καμμένος: Θα τσακίσουμε την Τουρκία εάν τολμήσει να απειλήσει έστω και ελάχιστα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Ο υπουργός Άμυνας Πανος Καμμένος δήλωσε πως «θα τσακίσουμε» και «θα συντρίψουμε» την Τουρκία εάν τολμήσει να απειλήσει έστω και ελάχιστα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας.
«Καλό θα ήταν για αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις» και να αποφύγουν έστω ένα «χιλιοστό κίνησης», είπε ο κυβερνητικός εταίρος στην Λέρο, υπό την σκιά δεκάδων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.
Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι όσο είναι «όρθιοι» οι έλληνες στρατιώτες ουδείς θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τα δικαιώματα της χώρας.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Καμμένου στο Twitter ;ότι «όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».
Αύριο (21/12) συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο, με κύριο αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο – Καμμένος: Οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

Πέρα όμως από την κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής, από νωρίς το πρωί καταγράφονται αερομαχίες στο Αιγαίο, πάνω από το Καστελόριζο, τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.
Συγκεκριμένα, στις 08:43 το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, παρενοχλώντας το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ από το Καστελόριζο στη Ρόδο.
Όπως αναφέρεται, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 ώρα 8:42 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και ώρα 8:43 έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο, πετώντας σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη και ένα λεπτό αργότερα βγήκαν από το FIR Αθηνών και αφού είχαν προηγηθεί αερομαχίες μεταξύ τεσσάρων ζευγών τουρκικών F -16 και τριών ζευγών ελληνικών μαχητικών.
Στις 10:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και έκαναν νέες προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί.
Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Αργότερα επαναλήφθηκαν νέες πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο.
Συγκεκριμένα, στις 11:25 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 25.000 πόδια πάνω από το Καστελόριζο και στις 11:31 τα ίδια τουρκικά μαχητικά ξαναπέρασαν σε ύψος 30.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο και συνέχισαν κάνοντας υπερπτηση και στη νήσο Ρω!
Δηλαδή μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες, από τις 08:43 έως τις 12:00 το μεσημέρι, τουρκικά μαχητικά έχουν πετάξει εννέα φορές πάνω από ελληνικά νησιά!
«Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου.
Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Ποτάμι κατά Καμμένου: Για άλλη μια φορά κραυγάζει άμετρα, προσπαθώντας ματαίως να συλλέξει ψήφους

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο για τις δηλώσεις του σχετικά με την κήρυξη ΑΟΖ στο ανατολικό Αιγαίο τους επόμενους μήνες και τις απειλές κατά της Τουρκίας εξαπολύει το Ποτάμι, κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά κραυγάζει άμετρα προσπαθώντας ματαίως να συλλέξει ψήφους».
«Ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα δεν είναι ηλεκτρονικά παιχνίδια και ότι οι «προεκλογικές του εξαγγελίες» μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα.
Η δική του απόφαση να μιλήσει αφελώς για κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Καστελόριζο, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά προφανώς και με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της χώρας, είναι άλλη μια ένδειξη μεγάλης απερισκεψίας» υποστηρίζει το Ποτάμι.
«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να περιορίσει τον ανώριμο εταίρο του, ώστε να πάψει τις άσκοπες, άστοχες και εκ του ασφαλούς πολεμικές ιαχές που μειώνουν την εικόνα σοβαρότητας της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό.
Οι επιθετικές εξάρσεις των γειτόνων μας, που τους οδηγούν ακόμη και σε πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών πρέπει να αντιμετωπισθούν με σύνεση και αποφασιστικότητα και όχι με εθνικιστικά βεγγαλικά» υπογραμμίζει το Ποτάμι.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος ανέφερε σε δηλώσεις του από το Καστελόριζο ότι «η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας», ότι «εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές» ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας πως «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί»



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης