Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο πήρε το όνομα του Τrump λόγω... της κλιματικής αλλαγής

Τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο πήρε το όνομα του Τrump λόγω... της κλιματικής αλλαγής
Το πλάσμα το οποίο αποκαλείται από τους επιστήμονες Dermorphis donaldtrumpi ανακαλύφθηκε στον Παναμά και πήρε το όνομά του μετά από ένα είδος δημοπρασίας στην οποία πλειοδότησε επιχειρηματίας
Στους περισσότερους προέδρους της Αμερικής συνηθίζεται να αποδίδονται τιμές, ο Ντόναλντ Τραμπ όμως σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει το τυφλό αμφίβιο στο οποίο έδωσαν «τιμητικά» το όνομά του.
Το προσφάτως ανακαλυφθέν τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο πήρε το όνομα το Τραμπ λόγω της άρνησης του αμερικανού προέδρου να δεχθεί την κλιματική αλλαγή.
Το πλάσμα το οποίο αποκαλείται από τους επιστήμονες Dermorphis donaldtrumpi ανακαλύφθηκε στον Παναμά και πήρε το όνομά του μετά από ένα είδος δημοπρασίας στην οποία πλειοδότησε επιχειρηματίας.
Πλήρωσε μάλιστα 25.000 δολάρια για να έχει το προνόμιο να βαφτίσει το πλάσμα αυτό. Τα χρήματα διατέθηκαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των τροπικών δασών.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευάλωτο πλάσμα το οποίο κινδυνεύει να εξαφανιστεί άμεσα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ» εξήγησε ο επιχειρηματίας της εταιρείας περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που έδωσε τα χρήματα.
Ο επιχειρηματίας Aidan Bell εμπνεύστηκε από τη συμπεριφορά του μικρόσωμου πλάσματος που συνηθίζει να κρύβει το κεφάλι του κάτω από το έδαφος. Τόνισε ότι το θάψιμο του κεφαλιού είναι αυτό που βοηθάει τον Τραμπ να αποφεύγει την άποψη των επιστημόνων για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.
Είπε επίσης ότι θέλει να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σε σχέση με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
Οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου συμφωνούν ότι η αλλαγή του κλίματος προκαλείται κυρίως από τον άνθρωπο. Αλλά ο Τραμπ κατηγορεί τους επιστήμονες ότι έχουν «πολιτική ατζέντα» και αμφισβητεί το ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για τις άνοδο της θερμοκρασίας της Γης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης