Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους ο προϋπολογισμός του 2019 - Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους ο προϋπολογισμός του 2019 - Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Με ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 2019

Υπερψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο προϋπολογισμός για το 2019, από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές, ενώ κατά 143 βουλευτές.
Αξίζει να σημιεωθεί ότι για πρώτη φορά υπήρξε ψήφιση προϋπολογισμού με ηλεκτρονικό και όχι τον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης των ονομάτων των βουλευτών.
Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, κατηγορώντας την τόσο για την οικονομική της πολιτική όσο και για την πολιτική της σε εθνικά θέματα, αλλά και στο ζήτημα της ασφάλειας, με αφορμή το τρομοκρατικό κτύπημα ενάντια στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Με ευθεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε τον πολιτικό του αντίπαλο ως «κολεγιόπαιδο που έχει πολλά νεύρα και συμπεριφέρεται σαν η Βουλή να είναι τσιφλίκι το οποίο του άφησε ο πατέρας του».
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τόσο τον προϋπολογισμό του 2019 όσο και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, σε όλα τα θέματα, ενώ υποστήριξε ότι αυτός που προκαλεί διχασμό δεν είναι άλλος από τη Νέα Δημοκρατία και όχι η κυβέρνηση ή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαιρετικά σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των φόρων, της διαπλοκής και της υποχώρησης σε όλα τα εθνικά θέματα».
Σε ανάλογο ύφος ήταν η ομιλία και της προέδρου τη Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει θηλιά στον λαιμό του εληνικού λαού, ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος κατέθεσε τις απόψεις του κόμματός του για όλα τα θέματα από την οικονομία έως τα εθνικά ζητήματα.
Επιθετικοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τόσο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας όσο και ο επικεφαλής Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης.
Αντίθετα, όπως είναι φυσιολογικό, θετικά προσκείμενος ήταν ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε ως «ιστορική τη σημερινή ημέρα, όπου θα ψηφιστεί ο πρώτος μετά-μνημονιακός προϋπολογισμός».

Τσίπρας: Εμείς οι ερασιτέχνες τα καταφέραμε εκεί που εσείς αποτύχατε

Σε συγκρίσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων επέλεξε να προβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019.
Όπως είναι φυσικό ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα που έφερε η δική του κυβέρνηση, ακόμη και με την εφαρμογή μνημονίου, ήταν καλύτερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων.
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή και για το ότι απευθύνθηκε με «ιταμό τρόπο σε βουλευτές», προσθέτοντας ότι «κ. Μητσοτάκη μην συμπεριφέρεστε ως κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που νομίζετε ότι η Βουλή είναι το τσιφλίκι που σας άφησε ο πατέρας σας».
Επίσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλύψει με «ποιον έκανα τη συναλλαγή, ανταλλάσσοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη μείωση των συντάξεων.
Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή; Με τον κ. Juncker; Την κυρία Merkel; Τον κ. Macron; Γιατί δεν λέτε με ποιον την έκανα;».
Επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, ενώ έσπευσε να υποστηρίξει ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση παρέλαβε… καμένη γη.
«Σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό.
Παραλάβαμε μια χώρα αμέσως μετά από μια πενταετία καταστροφής.
Μετά από έναν οικονομικό όλεθρο.
Μετά από έναν κοινωνικό Αρμαγεδώνα.
Τι ακριβώς δε θυμάστε σε αυτή την αίθουσα;
Και τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε;
Εφαρμόσατε μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 65 δις ευρώ.
Κόψατε τις συντάξεις κατά 40 δις ευρώ.
Εκτοξεύσατε την ανεργία από το 11% στο 28%.
Μειώσατε τον εθνικό μας πλούτο κατά το ένα τέταρτο.
Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε;».
Δήλωσε ότι στα τέλη του 2018 η Ελλάδα θα συμπληρώσει δύο χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά τομέων, οι οποίοι έχουν εμφανίσει σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της δραστηριότητάς τους.
Φρόντισε να επιτεθεί στη ΝΔ με μάλλον γλαφυρό τρόπο, αναφέροντας ότι «Εκεί που απέτυχαν δύο διαδοχικά προγράμματα και τρεις δικές σας κυβερνήσεις, εμείς οι ερασιτέχνες.
Εμείς οι άβγαλτοι.
Εμείς που δεν είμαστε από τζάκια.
Εμείς που δεν είμαστε τεχνοκράτες πετύχαμε.
Και αυτό είναι που δε μπορείτε να χωνέψετε με τίποτα.
Τρία χρόνια τώρα διαρκώς καταστροφολογείτε.
Έχετε επιλέξει το αφήγημα της καταστροφής.
Βάλατε όλα τα λεφτά σας στο μαύρο.
Και τα χάσατε όλα».
Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει το δικό της όραμα, το οποίο αποτυπώνεται στην πολιτική που ακολουθεί σε όλους τους τομείς και κυρίως σε αυτόν της οικονομίας.
«Η Ελλάδα αλλάζει εποχή.
Και το όραμα μας είναι σαφές.
Για τη δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ανασυγκρότηση της παραγωγής», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού

Με το... καλημέρα επιτέθηκε στην κυβέρνηση και μάλιστα με σφοδρότητα ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των φόρων, της διαπλοκής και της υποχωρητικότητας σε όλα τα εθνικά θέματα».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού.
Καταψηφίζουμε την Κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων.  
Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της βαριάς μακροχρόνιας λιτότητας.
Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων.
Καταψηφίζουμε την Κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από την επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, δηλώνοντας ότι «η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια.
Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση.
Στρατηγική αντίθετη στις αντιλήψεις και τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών που σας είχαν ψηφίσει.
Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η στοχοποίηση των ΜΜΕ.
Το κάνετε με συνέπεια όλοι.
Στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ και από κανέναν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους.
Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε κάποιες  γιάφκες συνωμοτών κατά της δημοκρατίας, γεννιέται όμως στα λόγια ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους.
Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα  ανοχής στη βία.  
Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το 2014 η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο και θα είχε επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αυτό διεκόπη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υποστήριξε ακόμη ότι η πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση στο α' εξάμηνο του 2015 ήταν αυτή που οδήγησε την Ελλάδα λίγο πριν από το χείλος του γκρεμού και έφερε το τρίτο μνημόνιο το οποίο δεν χρειάζονταν, ενώ η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση έχει φέρει, ουσιαστικά, ένα ακόμη μνημόνιο, με τη μορφή της ενισχυμένης εποπτείας.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι οι Έλληνες θα θυμούνται τον Αλέξη Τσίπρα με πέντε λέξεις: «ψέμα, φτώχεια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα».

Γεννηματά: Η κυβέρνηση παίρνει δέκα και δίνει ένα στον ελληνικό λαό

Την ανάγκη να υπάρξει τέλος στην πολιτική πόλωση, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Νέα Δημοκρατία ευθύνονται γι' αυτό το κλίμα πόλωσης.
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα παίρνετε, ένα δίνετε και εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα εννέα που παίρνετε από τον ελληνικό λαό».
«Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει έξοδο στις αγορές, παραγωγή πλεονασμάτων από την ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη», υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Μιχαλολιάκος: Λαϊκή Δεξιά είναι μόνο η Χρυσή Αυγή

Τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σε όλα τα θέματα και κυρίως τα οικονομικά ανέπτυξε ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς και στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ στην ουσία δεν τα στηρίζουν, όπως δεν στηρίζουν και τους Έλληνες πολίτες.
Παράλληλα επανέλαβε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας, όμως, ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία δημοκρατία στα ΜΜΕ, από τη στιγμή που ο ίδιος ο σταθμός δεν μετέδωσε ούτε καν την ανακοίνωση στήριξης προς αυτόν από τη Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία για τα εθνικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και η ΝΔ η οποία όψιμα θυμήθηκε τη  Μακεδονία, στην ουσία δεν έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και εάν αυτή ψηφιστεί από την τρέχουσα Βουλή.
Στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο τόσο τα ΜΜΕ αλλά και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Αυγή, φροντίζοντας να προσθέσει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, ότι υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή».
Απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι κακώς χρησιμοποιεί τον όρο «λαϊκή Δεξιά», καθώς από τη μία πλευρά έχασε τον όρο «λαϊκή» ψηφίζοντας μνημόνια, ενώ από την άλλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Δεξιά» με στελέχη όπως ο Π. Τατσόπουλος και ο Χ. Θεοχάρη.
«Μοναδική λαϊκή δεξιά είναι η Χρυσή Αυγή», κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Κουτσούμπας: Ο λαός θα τιμωρήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ

Ως πρόκληση για τη νοημοσύνη των Ελλήνων χαρακτήρισε τη ζητήση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε «λέτε εσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία που αγωνιούν να τα βγάλουν πέρα να μην έχει απαιτήσεις, του λέτε ότι θα μπορούσε να έχουν επιβληθεί και χειρότερα μέτρα».
Υπογράμμισε πως ο κόσμος ξέρει πότε τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του και πότε ταζετε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.
Για αυτό, όπως είπε, φέρνετε κλακαδόρους κύριε Τσίπρα.
Τόνισε πως ισχυρίζεστε ότι ανακτήσατε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά η εποπτεία της ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει και θα υπάρχει και μάλιστα πιο ενισχυμένη
Το παράρτημα της συμφωνίας του Αυγούστου υποδεικνύει ότι άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ανέφερε πως τα μέτρα που έχετε υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά το 2019. Εχετε υπογραψει για θηριωδη πλεονασματα για τα επόμενα 5 χρόνια.
Υποστήριξε ότι κανείς δεν φωνάζει για την εποπτεία της ΕΕ, είναι ο βολικός αποδοπιαιος τράγος.
Ανέφερε πως πως έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους που δε λέτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και πως γυρίζετε ένα 1 δισ. σε εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες.
Η πρόταση του ΚΚΕ ειναι ρεαλιστική και αναγκαία γιατί ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Καμμένος: Ιστορική ημέρα η ψήφιση του πρώτου μετά-μνημονιακού προϋπολογισμού

Για «ιστορική ψηφοφορία» έκανε λόγο ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
"Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", είπε ξεκινώντας την ομιλία του, στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
"Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας", είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι "σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή
"Δεν είναι μόνο η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας", επέμεινε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αυτή τη χρονιά, αρχής γενομένης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό της πλούτο και ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο και υπόγειο πλούτο με συμφωνίες για το φυσικό αέριο που θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή της χώρας. Στο κλίμα αυτό, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητες Έλληνες εδώ και καιρό είχαν επισημάνει την ανάγκη εκμετάλλευσης
 των ελληνικών αποθεμάτων και αξιοποίηση τους από την Ελλάδα και όχι από κάποιο σχήμα εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με έδρα το Λουξεμβούργο, "όπως είχε προσυπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση".

Θεοδωράκης: Εξαφανίστηκε το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων - Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά με τους έμμεσους φόρους

«Τα "δωράκια" που επιστρέφετε σε κάποιους με το κοινωνικό μέρισμα, τα έχετε εισπράξει πολλαπλά με τους έμμεσους φόρους» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης άφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής.
«Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε.
Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε;
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους» επεσήμανε στην ομιλία κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι «η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους τους έμμεσους φόρους!».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας λόγο για «δωράκια» που έχουν εισπραχθεί πολλαπλά από τους έμμεσους φόρους.
Τέλος αναφερόμενος στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε «σύγκρουση, σαμποτάζ καθυστερήσεις και τελικά άτακτη υποχώρηση είναι η δικιά σας τακτική στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων».
Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την επίθεση στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως “δεν είναι ο ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ με εκείνον που βάζει εκρηκτικά, αλλά είναι τα συμπτώματα της ίδιας θρησκείας.
Σαν να υπάρχει η βαρβαρολαγνεία και η θέα είναι η βαρβαρότητα”.
Υπενθύμισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του μήνα, “όταν η Αθήνα καταστρεφόταν και είπε ξανά πως η Αθήνα δεν είναι μολότοφ, αλλά είναι και οι πολύμορφες συμμετοχές δράσεις”.
Υπογράμμισε πως “εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί αλλά η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική” και πρόσθεσε να μη στοχοποιουμε δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς αντιπάλους και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κωμωδία με τα εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό, άσκησε κριτική για τη μείωση των επενδύσεων, για την αύξηση των φόρων και του κομματικού κράτους.
“Γεμάτος φόρους ο προϋπολογισμός” είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: Πως συνεχίζετε αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑ να παίρνετε μετακλητούς, έχουν αυξηθεί, όπως και οι φορείς του δημοσίου και τα νομικά πρόσωπα νομικού δικαίου.
Αναρωτήθηκε από που να βρούμε λεφτά; Και πρόσθεσε: “Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τους έμμεσους φόρους και από το 2014 τα έσοδα από άμεσους φόρους έχουν αυξηθεί 300 εκατ, ενώ από έμμεσους κατά 4 δισ. ευρώ.
Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην ευρωζώνη".
Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζεσταίνει τις μηχανές προεκλογικά λέγοντας πως την Ελλάδα χρεοκόπησε από μία ελίτ του παρελθόντος.
Είτε συνεργοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μαι συνέχισε είστε υπερασπιστές ενός πελατειακού κομματικού κράτους.
Να λέτε για την ελίτ του παρελθόντος είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός αποσιωπά την αύξηση του κομματικού κράτους και τελικά η αναδιανομή της μιζέριας έχει ρίζες στις ιδεοληψίες και στη λαϊκίστικη πολιτική.

Λεβέντης: Το να δίνουμε ελεημοσύνη από εδώ και από εκεί συνιστά οικονομική πολιτική;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τόνισε την ανάγκη για τη χάραξη οικονομικής πολιτικής
Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και της Δικαιοσύνης άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής.
«Μιλάμε για την οικονομία και τον προϋπολογισμό και θεωρεί η κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει είναι μέτρα ανακούφισης.
Αυτό το να δίνουμε ελεημοσύνη από εδώ και από εκεί συνιστά οικονομική πολιτική;» επεσήμανε και τόνισε την ανάγκη για μια αξιόπιστη οικονομική πολιτική.
«Η χώρα θέλει χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής και όχι ελεημοσύνες.
Μπορεί να νομίζετε ότι θα πάρετε ψήφους αλλά ο κόσμος δεν είναι βλάκας να αλλάζει κόμμα πριν τις εκλογές» υποστήριξε.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις τις δικαιοσύνης όσον αφορά τα μέτρα του μνημονίου, ο κ. Λεβέντης τόνισε «Πότε κατάλαβαν οι δικαστές ότι με τα κοψίματα μισθών, συντάξεων κινδυνεύει η αξιοπρέπεια του πολίτη;
Χρειάστηκαν 8,5 χρόνια για να ξυπνήσουν οι δικαστές;».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης