Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας

Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας
Το brent καταγράφει άνοδο 0,15% στα 60,34 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό αυξάνεται 0,04% στα 51,49 δολάρια
Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από την πτώση της τάξεως του -2% που έφεραν την περασμένη εβδομάδα οι ανησυχίες για την ασθενέστερη ανάπτυξη των μεγάλων οικονομιών και την υπερπροσφορά.
Ειδικότερα, το brent καταγράφει άνοδο 0,15% στα 60,34 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό αυξάνεται 0,04% στα 51,49 δολάρια.
«Δεν πιστεύω ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ θα λειτουργήσουν αυτό το διάστημα, με το Κατάρ να αποχωρεί και το Ιράν να αρνείται την μείωση της παραγωγής του, ενώ αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το πότε η Ρωσία θα φθάσει στα επίπεδα παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί», σχολιάζει ο διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας πετρελαίου Trifecta, Sukrit Vijayakar.
Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι «η παραγωγή των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται», καθώς και ότι «ολόκληρο το φορτίο θα πέσει πάνω στη Σαουδική Αραβία, η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως υπό σοβαρές πιέσεις από τον Trump».
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ μαζί με τους συμμάχους του αποφάσισαν πριν από μερικές ημέρες να μειώσουν την παραγωγή τους από τον Ιανουάριο του 2019, ενώ αναμένεται να συναντηθούν ξανά τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των περικοπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης