Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η στροφή της Κίνας στο φυσικό αέριο για τα ζητήματα της θέρμνασης

Η στροφή της Κίνας στο φυσικό αέριο για τα ζητήματα της θέρμνασης
Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συμπεριλμαβάνεται το φυσικό αέριο
Συνεχίζεται η προσπάθεια της Κίνας για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προχωρώντας σε μια σειρά από πολλά μέτρα.
Ένα από αυτά είναι η θέρμανση επιπρόσθετων 3,29 εκατομμυρίων σπιτιών με φυσικό αέριο, στο πλαίσιο της νέας γκάμας της Β. Κίνας για τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση της ρύπανσης.
Όπως αναφέρει το reuters, οι νέοι χρήστες φυσικού αερίου θα χρειαστούν επιπλέον 4,53 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την περίοδο 15 Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι η αύξηση δεν θα «ανεβάσει» αναγκαστικά τη συνολική κατανάλωση στη χώρα.
«Εάν η Κίνα θέλει να παραδώσει φυσικό αέριο όπως υποσχέθηκε στα νοικοκυριά, θα θυσιάσει τις βιομηχανικές προμήθειες», δήλωσε ο Chen Zhu, διευθύνων σύμβουλος της SIA Energy. Η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου το περασμένο έτος, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή αποθήκευση και την ανεπαρκή υποδομή, να καταγράψει επίπεδα μόλις λίγες εβδομάδες στην περίοδο θέρμανσης, ανάγκασε το Πεκίνο να σταματήσει την καμπάνια για καθαρό καύσιμο.
Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας της Κίνας αγόρασαν επίσης περισσότερες προμήθειες πριν από την περίοδο θέρμανσης, με τις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Νοέμβριο μέσω αγωγών και πλοίων να σημειώνουν ρεκόρ. Ακόμα κι έτσι, η Κίνα είναι απίθανο να καλύψει την πρόσθετη ζήτηση από τους νέους χρήστες χωρίς να μειώσει την προσφορά στη βιομηχανία. 
Στόχος της κινεζικής ηγεσίας δεν είναι μόνον να προστατεύσει τους πολίτες της από την ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές της χώρας ατμοσφαιρική ρύπανση.
Το Πεκίνο θέλει την ίδια ώρα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια βιομηχανία που θα παίζει μελλοντικά όλο και πιο σημαντικό ρόλο παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης