Τελευταία Νέα

Wood Mackenzie: Η ηλιακή ενέργεια "χτυπήθηκε" από τους δασμούς Trump στις ΗΠΑ αλλά είναι φθηνότερη από ποτέ

Wood Mackenzie: Η ηλιακή ενέργεια
Η συνολική αγορά, η οποία περιλαμβάνει οικιακές και εμπορικές εγκαταστάσεις, ανήλθε στα 1,7 gigawatts
Οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 15% το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι δασμοί της κυβέρνησης Trump αναγκάστηκαν τους κατασκευαστές να αναβάλουν μεγάλα έργα, σύμφωνα με έκθεση της Wood Mackenzie.
Ωστόσο, η τρέχουσα αδυναμία στην αγορά θα αντισταθμιστεί από μεγαλύτερους όγκους έργων από ό, τι αναμενόταν τα επόμενα πέντε χρόνια, επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον φθηνότερη από ποτέ, αναφέρει η έκθεση.
Το τρίμηνο οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας με ωφέλιμη κλίμακα ήταν 678 μεγαβάτ, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2015 και μειωμένες κατά περισσότερο από 30% από ότι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η έκθεση της Wood Mackenzie για την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας των Η.Π.Α.
Η συνολική αγορά, η οποία περιλαμβάνει οικιακές και εμπορικές εγκαταστάσεις, ανήλθε στα 1,7 gigawatts.
Η επιβράδυνση είναι μια στροφή προς την ηλιακή, η οποία έχει σημειώσει κέρδη κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Μέσα στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, η ηλιακή ενέργεια αντιστοιχούσε στο 30% της προσθήκης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα μεγάλα ηλιακά έργα για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι τα πιο ευάλωτα στους δασμούς  30%, καθώς τα πάνελ μπορούν να καλύψουν το ήμισυ του κόστους τους.
Ο Trump ανακοίνωσε την εισφορά σε όλους τους εισαγόμενους ηλιακούς συλλέκτες τον Ιανουάριο, ανοίγοντας έναν εμπορικό πόλεμο με στόχο να βοηθήσει τους κατασκευαστές των ΗΠΑ να ανακάμψουν από τα χρόνια παρακμής. Οι εγκαταστάτες ηλιακής ενέργειας αντιτάχθηκαν στην κίνηση επειδή βασίζονται σε φτηνά εισαγόμενα πάνελ για να ανταγωνίζονται τα ορυκτά καύσιμα.
Τα περισσότερα από τα πάνελ που είναι εγκατεστημένα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζονται στην Ασία από εταιρείες όπως η JinkoSolar Holding Co Ltd της Κίνας, η Canadian Solar Inc και η SunPower Corp.
Η Wood Mackenzie μείωσε τις εκτιμήσεις για το 2018 σε 6,6 GW από 6,8 GW, καθώς άλλα έργα προωθήθηκαν το 2019.
Η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για το διάστημα 2019 -  2023 από συνδυασμένες μονάδες 2,5 GW, ωστόσο, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας προωθούν έργα που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια ομοσπονδιακή πίστωση φόρου που αρχίζει να καταργείται σταδιακά το 2020. Οι επενδυτές θα ξεκινήσουν έργα το επόμενο έτος, καθώς ο δασμός θα  μειώνεται κατά 5% κάθε χρόνο.
Οι τιμές των ηλιακών πάνελ ενισχύονται επίσης από τη ζήτηση από εταιρείες κοινής ωφέλειας.
Μια κίνηση της Κίνας που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος για να μειώσει τις επιδοτήσεις για τις ηλιακές εγκαταστάσεις έχει πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά  με φθηνά κινεζικά πάνελ - πιέζοντας τις τιμές.
Οι τιμές της ηλιακής ενέργειας βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε όλα τα τμήματα της αγοράς, αναφέρει η έκθεση. Στις ΗΠΑ οι τιμές των στοιχείων των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από 15%από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης