Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Air Liquide: Θέτει στόχο μείωσης 30% στην ένταση άνθρακα μεταξύ 2015 - 2025

tags :
Air Liquide: Θέτει στόχο μείωσης 30% στην ένταση άνθρακα μεταξύ 2015 - 2025
H Air Liquide έχει δεσμευτεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ειδικά σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των δικών της εκπομπών CO2 αλλά και των πελατών της
Η Air Liquide, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζει τους πιο φιλόδοξους στόχους μεταξύ των εταιριών του τομέα της. Εκτός από τη μείωση της έντασης άνθρακα στις δραστηριότητές του, ο Όμιλος με τις δεσμεύσεις του αποσκοπεί παράλληλα στο να δημιουργήσει από κοινού με τους πελάτες του μία βιώσιμη βιομηχανία, και να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, εδώ και πολλά χρόνια, η Air Liquide έχει δεσμευτεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ειδικά σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των δικών της εκπομπών CO2 αλλά και των πελατών της. Για να επιταχύνει αυτή τη δυναμική, η Air Liquide προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, ανακοινώνοντας μια συνολική προσέγγιση για τους κλιματικούς της στόχους, που περιλαμβάνει τις δραστηριότητές, τους πελάτες και τα οικοσυστήματα.

Αναφορικά με τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της διανομής και των υπηρεσιών, η Air Liquide δεσμεύεται να μειώσει κατά 30% την ένταση του άνθρακα έως το 2025, με βάση τα επίπεδα εκπομπών του 2015. Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν κυρίως μέσα από:

  • την αύξηση κατά σχεδόν 70% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ,
  • τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των μονάδων παραγωγής,
  • και τη μείωση κατά 10% του αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της, βελτιώνοντας τόσο διαδικασίες παραγωγής όσο και μεταφορών.
Σε επίπεδο πελατών, ο Όμιλος δεσμεύεται για μια βιώσιμη βιομηχανία με λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Κατανοώντας εις βάθος τις διαδικασίες των πελατών της, η Air Liquide προσφέρει πλέον τεχνολογίες όπως η λύση καύσης με οξυγόνο «oxy-combustion», η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των βιομηχανικών τους διαδικασιών και να μειώσουν τις εκπομπές. Ο Όμιλος συνεχώς καινοτομεί και αναπτύσσει νέες λύσεις, όπως η δέσμευση και ανάκτηση CO2 ή η ανάπτυξη νέων υλικών για την Ηλεκτρονική.  

Σε ό,τι αφορά τα οικοσυστήματα, μέσω ενεργού διαλόγου με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς (υπεύθυνους για την χάραξη των δημόσιων πολιτικών, βιομηχανικούς εταίρους, ΜΚΟ κ.λπ.), η Air Liquide συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα:

  • μέσω της ανάπτυξης βιομεθανίου για τη βιομηχανία και τις μεταφορές,
  • προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις για την εφοδιαστική κατεψυγμένων προϊόντων,
  • με την προώθηση του υδρογόνου - και ειδικότερα του απαλλαγμένου από άνθρακα υδρογόνου - το οποίο, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην ενεργειακή μετάβαση, τόσο σε επίπεδο κινητικότητας όσο και ενέργειας.
Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, δήλωσε: «Η βιομηχανία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και νέες αξιακές αλυσίδες για τη μετάβαση σε μία κοινωνία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στην Air Liquide γνωρίζουμε την ευθύνη μας και εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στο πως μπορούμε, με τη βοήθεια των καινοτόμων τεχνολογιών μας, να συνδυάζουμε την οικονομική ανάπτυξη με τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Σχεδόν το ένα τρίτο των επενδύσεων που πραγματοποιούμε στην καινοτομία είναι αφιερωμένο σε αυτό το σκοπό. Ο στόχος που ανακοινώθηκε σήμερα για μείωση της έντασης άνθρακα κατά 30% είναι μια ισχυρή δέσμευση. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, γεγονός που αντανακλάται και στην ανάπτυξή μας στους τομείς του βιομεθανίου και του υδρογόνου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης