Πετρέλαιο

Δεν βλέπουν «φως» στο ορίζοντα οι καναδικές επιχειρήσεις γεωτρήσεων πετρελαίου

Δεν βλέπουν «φως» στο ορίζοντα οι καναδικές επιχειρήσεις γεωτρήσεων πετρελαίου

Εξαιρουμένης της Βενεζουέλας, ο Καναδάς είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δεν μπορεί να δει τουλάχιστον μια ανάκαμψη στον ορίζοντα δήλωσε ο Πρόεδρος της  καναδικής ένωσης εργολάβων γεωτρήσεων πετρελαίου

H καναδική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι απλά πάρα πολύ δυσλειτουργική για να προβλέψει κάποιου είδους γρήγορη ανάκαμψη ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες η καναδική ένωση εργολάβων γεωτρήσεων πετρελαίου (CAODC).
Ως αποτέλεσμα, οι καναδικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών διερευνούν όλες τις επιλογές για τη δημιουργία θετικών ταμιακών ροών, δήλωσε ο Πρόεδρος της CAODC, Mark Scholz.
«Εξαιρουμένης ίσως της Βενεζουέλας, ο Καναδάς είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δεν μπορεί να δει τουλάχιστον μια ανάκαμψη στον ορίζοντα. Είμαστε μεταξύ των υψηλότερων standards για υπεύθυνη ανάπτυξη στον κόσμο, όμως τα προϊόντα μας πωλούνται σε τιμές υπόγειου παζαριού»  λέει ο Scholz.
Παρά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου και τη θετική ανακοίνωση του LNG Canada στις αρχές του τέταρτου τριμήνου ότι θα κατασκευάσει τη μονάδα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, η δραστηριότητα γεώτρησης το 2018 παρέμεινε σταθερή σε ετήσια βάση.
Για άλλη μια φορά, η πολιτικοποίηση της υποδομής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά, σε συνδυασμό με αυξημένες φορολογικές και κανονιστικές απαιτήσεις, οδήγησε σε σημαντικές καθυστερήσεις και πρόσθετο κόστος για τους καναδούς παραγωγούς και σε διαχρονικές διαφορές τιμών για καναδικά μείγματα αργού πετρελαίου.
Η CAODC δεν βλέπει βελτίωση όσον αφορά τα επίπεδα δραστηριότητας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, αν και η ολοκλήρωση της γραμμής 3 του Enbridge (ENB) θα μπορούσε να προκαλέσει μέτρια ώθηση στη δραστηριότητα γεώτρησης το τέταρτο τρίμηνο.
Περαιτέρω, ο στόλος των καναδικών πλωτών σκαφών αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται με σταθερό ρυθμό, με τις νεώτερες μονάδες υψηλών προδιαγραφών και τους συνδεδεμένους ανώτερους Rig Technicians να εγκαθίστανται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το κόστος είναι χαμηλότερο και τα ημερήσια ποσοστά είναι υψηλότερα.
Το 2018  διεγράφησαν από μέλη του CAODC 26 επιχειρήσεις γεώτρησης με 11 από αυτούς (42%) να  έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ.
Ο Scholz συνέχισε να τονίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επαρχιακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. «Ο τόνος στην κορυφή έχει σημασία και οι επενδυτές είναι αβέβαιοι για το κατά πόσο ο Καναδάς θέλει να είναι στην επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με ότι αυτό σημαίνει».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης