Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Με χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια πέρασαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Με χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια πέρασαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, σχολιάζει ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών πέρασαν με χρηματισμό και εκβιασμό βουλευτών στα Σκόπια
Για χρηματισμό και εκβιασμός βουλευτών της πΓΔΜ προκειμένου να περάσουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Lavrov επισημαίνει «το δημοψήφισμα, όπως είναι γνωστό, απέτυχε.
Σ’ αυτή την κατάσταση στη Βουλή στις 19 Οκτωβρίου, με εκβιασμό και χρηματισμό βουλευτών, επιβλήθηκαν οι συνταγματικές αλλαγές, με άμεση εμπλοκή ξένων διπλωματών, συμπεριλαμβανομένου και του εκεί πρέσβη των ΗΠΑ.
Τώρα γίνονται πυρετώδεις απόπειρες να πάρει η διαδικασία την τελική της μορφή στις αρχές του 2019».
Παράλληλα, ο Lavrov κάνει λόγο για συνεχή παρέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της «Μακεδονίας», καθώς υποστηρίζει «σε καθημερινή βάση οι πολίτες της καλούνταν να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους».
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, «οι σπέκουλες ότι η αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι δήθεν αναγκαία για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας δεν αντέχουν καμία κριτική.
Οι διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για το θέμα μπορούν να διαρκέσουν, όπως λέει η εμπειρία, μερικές δεκαετίες».

Οι ελληνορωσικές σχέσεις

Όσον αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο Ρώσος υπουργός σχολιάζει ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, αποδεικνύει ότι γίνεται μια νέα αρχή.
Οι συνομιλίες αυτές «θα δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία», υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής διπλωματίας.
«Είμαστε πεπεισμένοι», συνεχίζει, «ότι αντικειμενικά προσκόμματα, τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσοελληνικών σχέσεων, δεν υπάρχουν.
Μπορούμε να αυξήσουμε τις κοινές προσπάθειες για την εμβάθυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του εμπορίου, της οικονομίας και των επενδύσεων.
Μέσα στις προτεραιότητες πρέπει να είναι η υλοποίηση των μεγάλων κοινών έργων, κάτι που θα επιτρέψει να φτάσουμε σε νέα επίπεδα συνεργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης