Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Επιμένει ο Zaev (ΠΓΔΜ): Είμαστε Μακεδόνες, όχι Βορειομακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Επιμένει ο Zaev (ΠΓΔΜ): Είμαστε Μακεδόνες, όχι Βορειομακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα
Ο Zaev τόνισε πως η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει πλήρως την ταυτότητα και την γλώσσα του λαού της ΠΓΔΜ
Στις προκλητικές δηλώσεις εμμένει ο πρωθυπουργός Zoran Zaev, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους περί διδασκαλίας της Μακεδονικής γλώσσας και Μακεδόνων του Αιγαίου.
«Οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι Μακεδόνες, όχι «Βορειομακεδόνες», και μιλούν «Μακεδονικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, απευθυνόμενος στο εσωτερικό ακροατήριο της χώρας, στην προσπάθειά του να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Zaev τόνισε πως η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει πλήρως την ταυτότητα και την γλώσσα του λαού της ΠΓΔΜ,  επισημαίνοντας ότι παρά την μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ο πολίτες δεν θα αλλάξουν όνομα.
«Δεν θα είμαστε βορειο-μακεδόνες, δεν θα έχουμε αυτή την ντροπή», φέρεται να είπε ο Zaev κατά τη διάρκεια διαλόγου με πολίτες για την υπό ψήφιση αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
Τόνισε ακόμα πως η συμφωνία για το ονοματολογικό περιέχει αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και του δικαιώματος της ΠΓΔΜ στην αυτοδιάθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης