Διαγωνισμός στη Σερβική Βοσνία για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 49,5 MW

tags :
Διαγωνισμός στη Σερβική Βοσνία για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 49,5 MW

Το αιολικό πάρκο Grebak θα αποτελείται από 15 ανεμογεννήτριες και θα βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Nevesinje

Πρόσκληση για την υποβολή προσφορών απηύθυνε η αυτόνομη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου 49,5 μεγαβάτ (MW) το  οποίο θα βοηθήσει τη Βοσνία να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη 5/12/2018.
Το αιολικό πάρκο Grebak θα αποτελείται από 15 ανεμογεννήτριες και θα βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Nevesinje, ανέφερε το υπουργείο για τον διαγωνισμό.
Αναμένεται να κοστίσει περίπου 130 εκατομμύρια βοσνιακές μάρκες (75,8 εκατομμύρια δολάρια).
Οι δυνητικοί υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μελέτη σκοπιμότητας για το έργο μέχρι την 1η Ιανουαρίου καθώς και στοιχεία της εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανέφερε η ανακοίνωση.
Η Βοσνία, η οποία παράγει το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας της από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και το υπόλοιπο από την υδροηλεκτρική ενέργεια, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Μόνο μία αιολική μονάδα 50,5 MW λειτουργεί στη βαλκανική χώρα, αρκετοί προγραμματιστές επιδιώκουν να προσθέσουν περίπου 500 MW σε αιολική ενέργεια τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης