Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Air Liquide θα κατασκευάσει την πρώτη μονάδα παραγωγής υγρού υδρογόνου μεγάλης κλίμακας με στόχο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (FCEV)

Η Air Liquide θα κατασκευάσει την πρώτη μονάδα παραγωγής υγρού υδρογόνου μεγάλης κλίμακας με στόχο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (FCEV)

Προορίζεται να εφοδιάζει τις αγορές ενεργειακών τεχνολογιών υδρογόνου

Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη μεγάλη μονάδα παραγωγής υγρού υδρογόνου, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των αγορών ενεργειακών τεχνολογιών υδρογόνου.
Ο Όμιλος έχει επίσης υπογράψει μια μακροπρόθεσμη σύμβαση με την FirstElement Fuel Inc (FEF), κορυφαία εταιρία διανομής υδρογόνου στις ΗΠΑ, για την προμήθεια υδρογόνου στο δίκτυο πρατηρίων της FEF στην Καλιφόρνια.
Με τις νέες αυτές δεσμεύσεις, ο Όμιλος απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς βιώσιμης κινητικότητας με υδρογόνο στην Καλιφόρνια, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων υδρογόνου καθώς και στην επέκταση της συγκεκριμένης αγοράς σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η Air Liquide σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής υγρού υδρογόνου στις δυτικές ΗΠΑ, κι έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει το έργο στις αρχές του 2019. Η μονάδα θα έχει παραγωγική δυναμικότητα περίπου 30 τόνων υδρογόνου την ημέρα, ένας όγκος που μπορεί να ανεφοδιάζει 35.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα κυψελών καυσίμου (FCEV). Χάρη στην επένδυση αυτή, η Air Liquide θα συμβάλλει στην ευρεία ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας με υδρογόνο στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, παρέχοντας μία αξιόπιστη πηγή για τον ανεφοδιασμό 40.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα οποία αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί μέχρι το 2022 στην Καλιφόρνια. Η μονάδα θα εξυπηρετεί επίσης και άλλες αγορές της περιοχής γύρω από τους τομείς μεταφορών και τεχνολογιών κυψελών καυσίμου, όπως διαχείριση φορτίων, περονοφόρα και φορτηγά.

Η νέα μονάδα αποτελεί την πρώτη επένδυση μεγάλης κλίμακας για υποδομές της αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη λύσεων υδρογόνου προς την ενεργειακή μετάβαση, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της κινητικότητας. Ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων FCEV έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που απαιτεί περισσότερες επενδύσεις, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Εκτός από αυτήν τη μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας, η Air Liquide και η FEF υπέγραψαν επίσης συμφωνία σχετικά με την πρόθεση της Air Liquide να πραγματοποιήσει επενδύσεις μετοχικών κεφαλαίων στην FEF, η οποία διαθέτει ήδη την υποστήριξη της Toyota και της Honda. Οι συμφωνίες αυτές επιτρέπουν στην Air Liquide να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία της με την Toyota και την Honda, με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου. Προωθούν επίσης, σε συνεργασία με άλλους εταίρους, την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου και ενός δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού στην Καλιφόρνια.

Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, καθώς και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της American Air Liquide Holdings, Inc., σχολίασε: «Η νέα αυτή επένδυση στην παραγωγή υδρογόνου και η συνεργασία με την FirstElement Fuel αποδεικνύουν τη μακροχρόνια δέσμευσή μας ως προς την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα υδρογόνου με εφαρμογές στη βιώσιμη κινητικότητα. Οι συμφωνίες αυτές θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων υδρογόνου - αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων - που σχεδιάζονται από αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, η Honda και άλλους κορυφαίους κατασκευαστές OEM (Original Equipment Manufacturer) στην Καλιφόρνια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υδρογόνο αποτελεί ένα βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ενέργεια και ακρογωνιαίο λίθο της ενεργειακής μετάβασης»

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα στην καθιέρωση της τεχνολογίας υδρογόνου στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», σημειώνει ο Joel Ewanick, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FirstElement Fuel Inc, ενός σημαντικού  παίκτη στα δίκτυα διανομής υδρογόνου με έδρα την Καλιφόρνια. «Η Air Liquide πραγματοποιεί σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν καίρια στην ανάπτυξη του δικτύου υδρογόνου της Καλιφόρνια. Είναι μία ακόμη ένδειξη που μαρτυρά την τρέχουσα δυναμική του υδρογόνου ως υποκατάστατο της βενζίνης».

Ο Jim Lentz, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota North America, δήλωσε: «Η δέσμευση της Air Liquide να κατασκευάσει μία μονάδα υδρογόνου αυτού του μεγέθους και να προμηθεύει με υδρογόνο τα  πρατήρια της FirstElement στην Καλιφόρνια αποδεικνύει το κοινό όραμα κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως, όπως της Air Liquide, της Toyota και της κοινότητας κατασκευαστών OEM, να καινοτομούν, να κατασκευάζουν και να αναπτύσσουν οχήματα και υποδομές για να γίνει πραγματικότητα η βιώσιμη κινητικότητα στο μέλλον».

Ο Steven Center, Αντιπρόεδρος του τομέα Connected & Environmental Business Development Office στην American Honda Motor Co., Inc. είπε: «Η Honda χαιρετίζει τη σημαντική επένδυση της Air Liquide στις υποδομές ανεφοδιασμού των οχημάτων κυψελών καυσίμου με υδρογόνο. Αυτή η δέσμευση θα διευρύνει την απήχηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου και θα επιταχύνει την υιοθέτηση της ελπιδοφόρας αυτής τεχνολογίας οχημάτων με μηδενικές εκπομπές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης