Πετρέλαιο

Ακυρώθηκαν τρία φορτία πετρελαίου του Forties - Κλειστό το πεδίο Buzzard στη Βόρεια Θάλασσα

Ακυρώθηκαν τρία φορτία πετρελαίου του Forties - Κλειστό το πεδίο Buzzard στη Βόρεια Θάλασσα
Φορτία 600.000 βαρελιών του Forties το Δεκέμβριο έχουν ακυρωθεί λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη παραγωγή
Το κλείσιμο του μεγαλύτερου πετρελαϊκού πεδίου της Βρετανίας για επισκευές μειώνει την προσφορά πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, η οποία συμμετέχει στον καθορισμό των παγκόσμιων τιμών, καθώς την Τρίτη  27/11/2018 ακυρώθηκαν τρία φορτία για το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το Reuters το πετρελαϊκό πεδίο Buzzard, το οποίο αντλεί περίπου 150.000 βαρέλια την ημέρα και είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στον Forties, έκλεισε προσωρινά μετά την ανακάλυψη διάβρωσης των σωλήνων. Ένα μικρότερο πεδίο που συνδέεται με τον Forties, το Elgin-Franklin της Total, είναι επίσης κλειστό για συντήρηση.
Μια παρατεταμένη υποχώρηση της παραγωγής της Forties θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, καθώς ο Forties είναι σημείο αναφοράς του Brent, για την τιμολόγηση πετρελαϊκών συμφωνιών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και περιοχές της Ασίας.
Πηγές  του Reuters  ανέφεραν ότι φορτία 600.000 βαρελιών Forties το Δεκέμβριο έχουν ακυρωθεί από τους ιδιοκτήτες τους λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη παραγωγή γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση  τις φορτώσεις του επόμενου μήνα σε 16 cargo.
"Πιστεύω ότι με την κακή παραγωγή τους δόθηκε η δυνατότητα να αναβάλουν ή να μειώσουν τα φορτία ", δήλωσε μία από τις πηγές, αναφερόμενη σε δύο από τις ακυρωμένες αποστολές.
Εκπρόσωπος του Nexen, ο οποίος εκμεταλλεύεται το Buzzard, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των επισκευών. Το πεδίο αναμενόταν να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα.
Πηγή από τις εταιρείες με συμμετοχή στο Buzzard ανέφερε  ότι οι εργασίες επισκευής ήταν "διαχειρίσιμες" και  είναι απίθανο να πάρουν εβδομάδες.
Σύμφωνα με άλλους παράγοντες η επισκευή είναι απίθανο να είναι γρήγορη καθώς οι χειμερινές καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Θάλασσα θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης