Τελευταία Νέα
Commodities

Σύσταση αγοράς για τα commodities από την Goldman Sachs - Σε ελκυστικά επίπεδα πετρέλαιο και χρυσός

tags :
Σύσταση αγοράς για τα commodities από την Goldman Sachs - Σε ελκυστικά επίπεδα πετρέλαιο και χρυσός

Προβλέπει ανάκαμψη για το πετρέλαιο

Σύσταση «buy» ορίζει για τα βασικά εμπορεύματα (commodities) ο αναλυτής της Goldman Sachs, Jeffrey Currie, κόντρα στο απαισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου.
Η σύσταση αφορά, ειδικότερα, τον χρυσό και το πετρέλαίο για τα οποία βλέπει ιδιαίτερα ελκυστικές τις τιμές τους καθώς και για τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.
Για το πετρέλαιο, συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει εκ νέου αυξημένες τιμές μακροπρόθεσμα, επικαλούμενη τις επικείμενες, νέες περικοπές παραγωγής από πλευράς κρατών του ΟΠΕΚ.
Μάλιστα, σημειώνει, πολλά εκ των αρνητικών ζητημάτων για την αγορά βασικών εμπορευμάτων, διευθετήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της G-20, στο Μπουένος Άιρες.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα (26/11) η ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας έφτασε τα 11,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 10,9-10,9 εκατομμύρια βαρέλια νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Ενώ το αργό, τύπου brent, έχει ήδη βυθιστεί κατά 33% από τις αρχές Οκτωβρίου, ο Donald Trump έγραψε πριν από μία εβδομάδα στο Twitter: "Ευχαριστούμε Σαουδική Αραβία, αλλά ας πάμε χαμηλότερα!".
Η άνοδος της προσφοράς της Σαουδικής Αραβίας έρχεται δύο εβδομάδες προτού το βασίλειο και οι σύμμαχοί του συναντηθούν στη Βιέννη για να ορίσουν την πολιτική τους για το 2019.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και πιθανότατα θα εντατικοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες, όπου θα συναντηθούν οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας και οι υπουργοί πετρελαίου των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης