Επικαιρότητα

EFSF: Εγκρίθηκαν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

EFSF: Εγκρίθηκαν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Το δ.σ. του EFSF ενέκρινε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου 2018
Το πράσινο φως για την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 22ας Ιουνίου άναψε το δ.σ. του EFSF κατά τη σημερινή (22/11/2018) συνεδρίαση.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του ESM (διάδοχος του EFSF) Klaus Regling, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση συνδέοντας άμεσα τα μέτρα με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
«Η κατάργηση του αυξανόμενου περιθωρίου επιτοκίου έως το 2022 εξαρτάται από τη συνέχιση της υλοποίησης των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα συμφωνημένα μεταρρυθμιστικά μέτρα, τις πολιτικές δεσμεύσεις κατά την περίοδο εποπτείας μετά το πρόγραμμα» τόνισε σε δήλωση του μετά τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα πρέπει να οδηγήσουν σε σωρευτική μείωση του δείκτη χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060.
«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα υποχωρήσουν κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες κατά την ίδια χρονική περίοδο» επεσήμανε ο Regling.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης