Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η GE πουλά το μερίδιο της στην Baker Hughes - Αναμένει έσοδα 4 δισ. δολ

tags :
Η GE πουλά το μερίδιο της στην Baker Hughes - Αναμένει έσοδα 4 δισ. δολ
Ο βιομηχανικός όμιλος θα πωλήσει μέχρι και 101,2 εκατομμύρια μετοχές και η Baker Hughes θα επαναγοράσει άλλα 65 εκατομμύρια μετοχές από τη μητρική της
Η General Electric ανακοίνωσε την Τρίτη 13/11/2018 ένα σχέδιο για την ενίσχυση των εσόδων  κατά περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την επιτάχυνση της προτεινόμενης πώλησης ποσοστού συμμετοχής στον πάροχο υπηρεσιών πετρελαίου Baker Hughes, την τελευταία της κίνηση για την απλούστευση των δραστηριοτήτων της και τη μείωση του χρέους.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο βιομηχανικός όμιλος με έδρα τη Βοστώνη θα πωλήσει μέχρι και 101,2 εκατομμύρια μετοχές και η Baker Hughes θα επαναγοράσει άλλα 65 εκατομμύρια μετοχές από τη μητρική της. Με βάση την τιμή της μετοχής της Τρίτης ύψους 23,76 δολαρίων, η πώληση θα ανέλεθει περίπου 3,97 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η GE εταιρεία σύμβολο του αμερικανικού ενεργειακού τομέα  υποχώρησε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 και έκτοτε αντικατέστησε δύο διευθύνοντες συμβούλους.
Η τιμή της μετοχής έχασε πάνω από το 80% της αξίας της από τα υψηλά στις αρχές του 2000.
Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της GE αυξήθηκαν 4,5% στα $ 8,35, ενώ της Baker Hughes αυξήθηκε κατά περίπου 0,5%.
Οι δύο εταιρείες έκαναν επίσης μια σειρά συμφωνιών που καλύπτουν την ψηφιακή τεχνολογία, τα προϊόντα και το χρέος προκειμένου  να ανοίξουν δρόμο για την πώληση μετοχών.
Η GE, η οποία αγόρασε τη Baker Hughes με έδρα το Χιούστον τον Ιούλιο του 2017 και συμφώνησε να διατηρήσει μερίδιο 62,5% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. έκανε μια σειρά αλλαγών για να μειώσει το χρέος της και να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές της σε μηχανές αεριωθούμενων σε μονάδες ενέργειας και ΑΠΕ.
Την Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής της GE, Larry Culp, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία με "επείγουσα ανάγκη" για μείωση του χρέους, καθώς οι μετοχές της GE μειώθηκαν κατά 10% και το κόστος ασφάλισης του χρέους της έφθασε σε έξι χρόνια.
"Οι συμφωνίες που ανακοινώθηκαν σήμερα επιταχύνουν το σχέδιο αυτό με τρόπο που ωφελεί αμοιβαία τόσο τις εταιρείες όσο και τους μετόχους τους", ανέφερε ο Culp σε δήλωσή του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baker Hughes Lorenzo Simonelli δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία προβλέπει "σαφήνεια για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους μας".
Τον Ιούνιο, η GE δήλωσε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της στο Baker Hughes τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, οι εταιρείες θα διαλύσουν μια διετή δέσμευση που θα εμπόδιζε τη GE να πουλήσει μετοχές της Baker Hughes μέχρι τον Ιούλιο του 2019.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η GE θα πουλήσει ένα τμήμα των μετοχών της στην αγορά και άλλα θα αποκτηθούν από τον Baker Hughes. Η GE θα μειώσει την κυριότητά της σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 50,1% στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανέφεραν οι εταιρείες.
Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν επίσης μια κοινοπραξία επικεντρωμένη στην τεχνολογία περιστρεφόμενου εξοπλισμού, η οποία θα χρησιμοποιείται κυρίως στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Baker Hughes και στον τομέα των αγωγών και των βιομηχανικών τομέων. Η  Baker Hughes ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες μακροπρόθεσμης προμήθειας και διανομής με τη GE για την τεχνολογία αεριοστροβίλων βαρέως τύπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης