Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Mobius: Είναι ώρα για μετοχές στις αναδυόμενες αγορές - Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

Mobius: Είναι ώρα για μετοχές στις αναδυόμενες αγορές - Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες
Είναι πολύ φτηνές οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές υποστήριξε ο μεγαλοεπενδυτές
Σήμα για την αγορά μετοχών στις αναδυόμενες αγορές στέλνει ο διακεκριμένος μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CBNC ο Mobius υποστήριξε ότι οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές είναι πλέον πολύ φθηνές και ότι υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί επενδυτές πούλησαν τις μετοχές τους στις αναδυόμενες αγορές τους τελευταίους μήνες λόγω των ανησυχιών τους για την κατάσταση της οικονομίας σε χώρες όπως η Τουρκία και η Αργεντινή και του φόβου ότι τα προβλήματα τους θα μεταφέρονταν και σε άλλες οικονομίες, η ενίσχυση του δολαρίου και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το CBNC, ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών μετρά απώλειες της τάξης του 16% από την αρχή του έτους.
Ωστόσο, ο Mobius υποστηρίζει πως αυτό το sell down δημιούργησε επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές.
«Στο τέλος της ημέρας, οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές μοιάζουν να είναι πολύ φθηνές.
Είναι ώρα να μπει κανείς» ανέφερε ο Mobius, τονίζοντας ότι αρκετές από αυτές τις χώρες βλέπουν τα νομίσματα τους και τις μετοχές τους να ανακάμπτουν.
«Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της σταθεροποίησης του δολαρίου γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την επιβάρυνση των χωρών αυτών ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους τους που είναι σε δολάριο» τόνισε ο Mobius, επισημαίνοντας ότι οι αγορές της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα η Βραζιλία έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει την ανάκαμψη και ότι οι αγορές της Ασίας έχουν καθυστερήσει, αν και όπως λέει, η περιοχή εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες.
Μάλιστα δείχνει την προτίμηση του στην Ινδία και στα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας.
«Αρχίζουμε να κοιτάζουμε την Ινδονησία, η Ταϊλάνδη δεν τα έχει πάει άσχημα, εννοώ είναι σε πολύ καλή κατάστασης, η Μαλαισία είναι μια ακόμα περιοχή που θα έχει πολύ ενδιαφέρον» είπε ο Mobius, προτιμώντας επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης