Ενέργεια

Ένταξη της Ν. Αφρικής στην «οικογένεια» του ΙΕΑ - Οι τομείς της συμφωνίας

Ένταξη της Ν. Αφρικής στην «οικογένεια» του ΙΕΑ - Οι τομείς της συμφωνίας
Ο IEA δίνει προτεραιότητα στην εργασία στην Αφρική τα επόμενα χρόνια και η Νότια Αφρική θα είναι ένας κρίσιμος εταίρος για την δρομολόγηση και την υλοποίηση μιας φιλόδοξης δέσμης πρωτοβουλιών για την μετάβαση στην ενεργειακή πρόσβαση
Η Νότια Αφρική εντάχθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας με στόχο την ενεργειακή διακυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ν. Αφρική είναι σημαντικός παράγοντας στις αφρικάνικες αγορές ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στην ήπειρο.
«Ο IEA δίνει προτεραιότητα στην εργασία στην Αφρική τα επόμενα χρόνια και η Νότια Αφρική θα είναι ένας κρίσιμος εταίρος για την δρομολόγηση και την υλοποίηση μιας φιλόδοξης δέσμης πρωτοβουλιών για την μετάβαση στην ενεργειακή πρόσβαση, ασφάλεια και καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη την ήπειρο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, υπογράφηκε ένας αριθμός πολλών συμφωνιών μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή του IEA, F. Birol και του υπουργού ενέργειας της Δημοκρατίας της Ν. Αφρικής, Jeff Radebe.
Μεταξύ των συμφωνιών που υπογράφηκαν, ένα θέμα αφορούσε το τριετές κοινό πρόγραμμα εργασίας που προσδιορίζει τις ευκαιρίες συνεργασίας για τις ενεργειακές στατιστικές, την ενεργειακή απόδοση, την ηλεκτροκίνηση και τη μετάβαση στο ηλεκτρικό σύστημα, την ολοκλήρωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενεργειακή καινοτομία και τον σχεδιασμό της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου.
Το αποτέλεσμα ήταν μια έντονη αύξηση στην οικογένεια του ΙΕΑ με 30 μέλη και οκτώ χώρες σύνδεσης, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 75% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης