Παρενέργειες

Να γιατί η BofA Merrill Lynch σόρταρε Motor Oil. Θα της βγει;

tags :
Να γιατί η BofA Merrill Lynch σόρταρε Motor Oil. Θα της βγει;
Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι επιδεινώνονται τα δεδομένα της εταιρείας μετά την εξαγορά του Alpha και της συμμετοχής στην IGB
Επίθεση στη ΜΟΗ εξαπέλυσε η Bank of America Merrill Lynch δημοσιοποιώντας ανάλυση με τιμή στόχο τα 17 ευρώ, 20% χαμηλότερα από την προηγούμενη που ήταν 20,90.
Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι επιδεινώνονται τα δεδομένα της εταιρείας μετά την εξαγορά του Alpha και της συμμετοχής στην IGB.
Έτσι προβλέπουν ότι το χρέος διαμορφώνεται σε 0,5 σε σχέση με το EBITDA έναντι 0,2 καθώς αυξάνεται κατά 105 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης αυτός όμως ακόμα και αυξημένος ότι παραμένει χαμηλός σε σχέση με την κερδοφορία του Ομίλου και δεν δημιουργεί πιστωτικούς κινδύνους.
Είναι προφανές ότι η BofA με τη συγκεκριμένη ανάλυση επηρέασε funds να σορτάρουν την μετοχή της MOH ή να πουλήσουν κομμάτια, στοιχείο που εκδηλώθηκε στην αγορά τις προηγούμενες ημέρες.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σήμερα που η ανάλυση δημοσιοποιήθηκε ευρύτερα η μετοχή παρουσιάζει λελογισμένες διακυμάνσεις.
Το ερώτημα είναι ποια εικόνα θα επικρατήσει τελικά στην αγορά αφού οι αξιολογήσεις ξεκαθαρίσουν τις συνολικές προοπτικές και αν οι short θέσεις θα ζημιώσουν τους επενδυτές.
Αξιοσημείωτο της υποκειμενικότητας της ανάλυσης είναι το γεγονός ότι αλλάζει την πρόβλεψη κερδών ανά μετοχή μόλις 0,04 ευρώ για το 2018 από 2,56 σε 2,52.
Για το 2019 σε 2,81 από 2,78 και για το 2020 από 3,85 σε 3,81.
Κατά συνέπεια ποιό θα είναι τελικά το πραγματικό πρόβλημα στην εταιρία από την στιγμή που θα πουλήσει και το πλειοψηφικό ποσοστό της IBG που της κόστισε βαρχυπρόθεσμα 73,5 εκατ ευρώ δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από την προσέγγιση της συγκεκριμένης ανάλυσης.










www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης