Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει για το δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, την έχει εκχωρήσει στο Υπερταμείο

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει για το δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, την έχει εκχωρήσει στο Υπερταμείο
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης το χαρακτήρισε πoλυεπίπεδο και κομβικό που δεν πρέπει να υποτιμάται
Τις βασικές αρχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του ΤΕΕ.
Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ότι θα κρατήσει τον ηλεκτρισμό υπό δημόσιο έλεγχο αφού έχει εκχωρήσει ήδη τη ΔΕΗ στο Υπερταμείο».
Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόνισε ότι μετά από μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και άπειρα μέτρα η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι τελευταία στην ΕΕ σε επενδύσεις και να καταρρέει σε όλους του δείκτες ανταγωνιστικότητας. Εξέφρασε την απορία πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να διατείνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε επίπεδο απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων όταν τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι βρίσκεται στην 16η θέση σε ότι αφορά τις πληρωμές έργων και στην 21η σε συμβολαιοποιήσεις.
«Η αριστερή λογική – είπε ο κ. Χατζηδάκης- δοκιμάστηκε και απέτυχε. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη διαφορά. Να δημιουργήσουμε την εθνική Ελλάδος που θα πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα με αλλαγή μίγματος πολιτικής. Με λιγότερους φόρους. Μιλάμε για μειώσεις φόρων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων και εφόσον αυξήσουν τις θέσεις εργασίας κατά 5%.»
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης το χαρακτήρισε πλυεπίπεδο και κομβικό που δεν πρέπει να υποτιμάται. Οι άξονες του προβλήματος που όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τον SSM είναι η εκροή καταθέσεων, η πορεία των μετοχών των τραπεζών, η χρηματοδότηση της αγοράς και βεβαίως τα κόκκινα δάνεια. Όλα αυτά –είπε- πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά.
Προανήγγειλε τη δημιουργία θέσεις υφυπουργού αρμόδιου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί οριζόντια σε όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπουργεία.
«Πιστεύουμε –κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης- στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και στην κοινή λογική».       

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης