Commodities

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για πρώτη φορά μετά από 4 εβδομάδες

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για πρώτη φορά μετά από 4 εβδομάδες

Οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) έχουν προγραμματίσει αύξηση κατά 20% φέτος στις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες

Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ  για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, παρόλο έφθασαν  σε υψηλό τριετίας καθώς η παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται.
Οι εξέδρες πετρελαίου την εβδομάδα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά μια  με τον συνολικό αριθμό να περιρίζεται σε 874,  σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 2/11/2018.
Η καταμέτρηση της εξέλιξης στις Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 729 μονάδες, επειδή οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή τους για να επωφεληθούν από τις  τιμές που είναι υψηλότερες το 2018 από ό, τι ένα χρόνο πριν.
Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ βρίσκονται στη λεκάνη Permian, τον μεγαλύτερο σχηματισμό σχιστολιθικού πετρελαίου της χώρας. Οι ενεργές μονάδες εκεί μειώθηκαν κατά δύο σε 487 αυτήν την εβδομάδα.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου  στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 416.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε ρεκόρ 11.346 εκατομμυρίων bpd τον Αύγουστο,  σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, καθώς η παραγωγή στο Τέξας και στη Βόρεια Ντακότα κατέγραψαν νέα υψηλά.
Η Apache Corp ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη υψηλότερο από το αναμενόμενο και αύξησε την πρόβλεψη της ετήσια παραγωγής, καθώς επωφελήθηκε από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και την αύξηση της παραγωγής από την Permian.
Η κορυφαία παραγωγός της Continental Resources, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η παραγωγή στη Βόρεια Ντακότα, σημείωσε ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου και θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους, καθώς ολοκληρώνει περισσότερες γεωτρήσεις.
Η Apache και οι ανταγωνιστές της  αποκομίζουν το όφελος από την αύξηση κατά 32% των μέσων τιμών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από το προηγούμενο έτος.
Μέχρι στιγμής φέτος, τα συμβόλαια πετρελαίου ΗΠΑ έφθασαν κατά μέσο όρο $ 67,19 το βαρέλι, από 50,85 δολ. το 2017 και 43,47 δολάρια το 2016.
Την Παρασκευή, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. διαπραγματεύονταν περίπου 63 δολάρια ανά βαρέλι,  στη σκιά των ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση, παρά τις επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν που θα ξεκινήσουν στις 4 Νοεμβρίου.
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ Cowen & Co ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) έχουν προγραμματίσει αύξηση κατά 20% φέτος στις  προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η  Cowen δήλωσε ότι οι E & Ps αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά τα 86,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Αυτό συγκρίνεται με τις προβλεπόμενες δαπάνες ύψους 72,2 δις. δολαρίων το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.
Περίπου 1.067 πετρελαιοπηγές και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου είναι ήδη σε λειτουργία.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.024. Έτσι, η συνολική μέτρηση για το 2018 είναι η υψηλότερη από το 2014, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 1.862 εξέδρες. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης