Commodities

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο δύο ημέρες πριν από τις αμερικανικές κυρώσεις

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο δύο ημέρες πριν από τις αμερικανικές κυρώσεις

Οι ελπίδες για αντιστάθμιση των ελλείψεων στρέφονται στις ΗΠΑ και κυρίως στον ΟΠΕΚ και τη Σαουδική Αραβία η οποία δήλωσε ότι είναι σε θέσει να παράσχει στη διεθνή αγορά επαρκείς ποσότητες

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι αμερικανικές κυρώσεις «θα χτυπήσουν» την ιρανική πετρελαϊκή βιομηχανία με αναμενόμενο αποτέλεσμα την μείωση των ιρανικών εξαγωγών και επομένως της προσφοράς πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με τον Harry Tchilinguirian, επικεφαλής στρατηγικών αγορών εμπορευμάτων στη BNP Paribas, οι συνέπειες από την απώλεια ιρανικών εξαγωγών θα γίνουν πιο εμφανείς στις αρχές του επόμενου έτους δεδομένου ότι τα πλοία που φορτώθηκαν τον Οκτώβριο θα εξακολουθούν να παραδίδουν τα φορτία τους τις ερχόμενες εβδομάδες.

Οι ελπίδες για αντιστάθμιση των ελλείψεων στρέφονται στις ΗΠΑ και κυρίως στον ΟΠΕΚ και τη Σαουδική Αραβία η οποία δήλωσε ότι είναι σε θέσει να παράσχει στη διεθνή αγορά επαρκείς ποσότητες.

Παράλληλα, η εβδομαδιαία έκθεση απογραφής της EIA έδειξε ότι οι αποθηκευμένες ποσότητες ακατέργαστου αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την έκτη εβδομάδα, από 3,2 εκατομμύρια βαρέλια σε 426 εκατομμύρια, το υψηλότερο σύνολο από τον Ιούνιο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται την Παρασκευή στα 73,04 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 15 σεντς ή 0,2%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 7 σεντς ή 0,1% στα 63,76 δολάρια το βαρέλι.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης