Τελευταία Νέα
Commodities

LME: Μετά το νικέλιο επεκτείνει και σε άλλα μέταλλα το ηλεκτρονικό κλείσιμο τιμών

tags :
LME: Μετά το νικέλιο επεκτείνει και σε άλλα μέταλλα το ηλεκτρονικό κλείσιμο τιμών

Το LME θα ξεκινήσει μια δοκιμή τριών μηνών για το τρίμηνο συμβόλαιο αναφοράς νικελίου το Φεβρουάριο και θα το εισαγάγει για άλλα μέταλλα όπως αλουμίνιο και χαλκό εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχές

Το LME (London Metal Exchange) σχεδιάζει να επεκτείνει τη δοκιμή της χρήσης ηλεκτρονικών τιμών κλεισίματος για το νικέλιο και  σε άλλα μέταλλα, δήλωσε  στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός του Global Commodities Summit στο Λονδίνο.
Το LME θα ξεκινήσει μια δοκιμή τριών μηνών γι α το τρίμηνο συμβόλαιο αναφοράς νικελίου το Φεβρουάριο και θα το εισαγάγει για άλλα μέταλλα όπως αλουμίνιο και χαλκό εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχές, δήλωσε ο Matt Chamberlain.
"Είναι πολύ απίθανο ότι αν ήταν επιτυχής για το νικέλιο τότε θα το κρατούσαμε μόνο για αυτό. Το κάνουμε είτε για μη σιδηρούχα είτε για τουλάχιστον υγρά μέταλλα όπως το νικέλιο, το αλουμίνιο, ο χαλκός », είπε.
Το LME, η παλαιότερη και μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για βιομηχανικά μέταλλα όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο, έχει χάσει το μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια από τους  ανταγωνιστές την  αμερικανική CME Group Inc και το κινεζικό  Shanghai Futures Exchange της Κίνας (ShFE).
Η CME έχει κυκλοφορήσει μια σειρά νέων συμβάσεων, ενώ το LME έχει πάρει παράταση χρόνο για να καταλήξει σε μια μικρότερη ομάδα νέων προϊόντων.
Το LME, το οποίο ανήκει στην Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd., έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία που διευκολύνει, και είναι γρηγορότερη  και λιγότερο δαπανηρή η  δρομολόγηση αυτών των νέων συμβάσεων.
Ο Chamberlain δήλωσε ότι το LME δεν είχε συγκεκριμένο κατάλογο κριτηρίων σχετικά με το τι θα αποτελούσε μια επιτυχημένη δοκιμή στο νικέλιο, καθώς δεν ήταν σαφές πώς θα αντιδράσει η αγορά.
 Δεν απέκλεισε τη δυνατότητα ηλεκτρονικού κλεισίματος στα spreads και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σαφής οδικός χάρτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης