Commodities

Ρωσία: Συμφωνία κυβέρνησης και εταιρειών για τις τιμές των καυσίμων

Ρωσία: Συμφωνία κυβέρνησης και εταιρειών για τις τιμές των καυσίμων

Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα αυξήσουν τις προμήθειες βενζίνης και ντίζελ στην εγχώρια αγορά κατά 3% το μήνα έναντι του αντίστοιχου μήνα το 2017

Η κυβέρνηση της Ρωσίας και οι κυριότερες εταιρείες πετρελαίου συμφώνησαν να περιορίσουν την απότομη άνοδο των εγχώριων τιμών πετρελαίου, αποφεύγοντας την επιβολή των εξαγωγικών δασμών για πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα, δήλωσε σήμερα 31/10/2018 ο Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Kozak σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα αυξήσουν τις προμήθειες βενζίνης και ντίζελ στην εγχώρια αγορά κατά 3% το μήνα έναντι του αντίστοιχου μήνα το 2017.
Οι εταιρείες πετρελαίου θα μπορέσουν να αυξήσουν τις τιμές - που θα παγώσουν στο τρέχον επίπεδο μέχρι το τέλος του 2018 - στο πλαίσιο του πληθωρισμού το 2019.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι το μέσο περιθώριο για τις λιανικές πωλήσεις καθορίστηκε στα 2700 ρούβλια (41 δολάρια) ανά τόνο για τη βενζίνη και το πετρέλαιο ντίζελ προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής προσφορά.


www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης