Commodities

Baker Hughes: Σε υψηλό τριετίας οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ – Έφθασαν τις 875

Baker Hughes: Σε υψηλό τριετίας οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ – Έφθασαν τις 875

Επενδύσεις 85,7 δις. δολ. σχεδιάζουν οι εταιρείες για το 2018


Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν νέες πλατφόρμες πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, διατηρώντας το υψηλό τριών ετών, καθώς η μείωση της παραγωγικότητας σε ορισμένα πεδία σχιστόλιθου αναγκάζει τις εταιρείες να ασκήσουν μεγαλύτερη δραστηριότητα για να διατηρηθεί η παραγωγή.
Συγκεκριμένα προστέθηκαν δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 26 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 875, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία  της Baker Hughes.
Ο συνολικός αριθμός αυξήθηκε σε 12 τον Οκτώβριο, την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση μετά από τον Μάιο  που είχαν προστεθεί 34 εξέδρες. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που αυξήθηκαν για τέσσερις συνεχόμενους μήνες από τον Ιούλιο του 2017, αλλά από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο, οι περιθωριακές, και οι νέες γεωτρήσεις καθυστέρησαν σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιορισμών των αγωγών στη λεκάνη των Permian.

Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των πλατφορμών στις ΗΠΑ είναι στη λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, τον μεγαλύτερο σχηματισμό σχιστολιθικού πετρελαίου της χώρας.
Οι ενεργές μονάδες μειώθηκαν κατά μία αυτή την εβδομάδα στις 489.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός  στην Permian αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο  από τον Ιανουάριο του 2015.
Η καταμέτρηση  στις Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερη  από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιήθηκαν 737 μονάδες, επειδή οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή τους για να επωφεληθούν από τις  τιμές που είναι υψηλότερες το 2018 από το 2017.
Την Παρασκευή, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. διαπραγματεύονταν περίπου 67,60 δολάρια ανά βαρέλι, με αποτέλεσμα η σύμβαση να υποχωρήσει για τρίτη εβδομάδα, αφού η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για υπερπροσφορά παρά τις επικείμενες κυρώσεις κατά  του Ιράν που θα αρχίσουν στις 4 Νοεμβρίου.
Μέχρι στιγμής φέτος, τα συμβόλαια πετρελαίου  στις ΗΠΑ έφτασαν κατά μέσο όρο $ 67,24 το βαρέλι σε σχέση με τους μέσους όρους των 50,85 δολαρίων το  2017 και 43,47 δολαρίων το 2016.
Τα κυβερνητικά  στοιχεία στις  ΗΠΑ δείχνουν ότι η παραγωγή νέων φρεατίων στην Permian έχει μειωθεί ως επί το πλείστον τα τελευταία δύο χρόνια.
Η νέα παραγωγή πετρελαιοπηγών ανά εξέδρα στην περιοχή Permian ανήλθε τον Αύγουστο του 2016 σε 759 βαρέλια την ημέρα (bpd). Από τότε, το νέο προϊόν της πηγής αναμένεται να μειωθεί σε μόλις 595 bpd το Νοέμβριο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ( EIA) την περασμένη εβδομάδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις ενέργειας πρέπει να διανοίξουν περισσότερα πηγάδια μόνο για να εξορύξουν την ίδια ποσότητα πετρελαίου.
Ακόμα κι αν ο αριθμός των πηγαδιών που διανοίχθηκαν τον περασμένο μήνα στην Permian ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014, δεν τέθηκαν τελικά σε λειτουργία  ανεβάζοντας των αριθμό των πηγαδιών που έχουν διανοιχθεί  αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί (DUCs)
 στη λεκάνη σε επίπεδα ρεκόρ.
Οι τεχνικές προκλήσεις θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Schlumberger NV.
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co στις  Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομάδας οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) σχεδιάζουν αύξηση κατά 19% φέτος στις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Η Cowen ανέφερε ότι οι E & Ps αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά 85,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε σχέση με  προβλεπόμενες δαπάνες ύψους 72,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 876 το 2017 σε 1.031 το 2018, 1.092 το 2019 και 1.227 το 2020.
Οι 1.068 πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ήδη σε λειτουργία.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός εξέδρων  πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κατά μέσο όρο 1.023. Η  συνολική μέτρηση για το 2018 κινείται σε τροχιά  να ξεπεράσει την υψηλότερη από το 2014, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 1.862 εξέδρες. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης