Περιβάλλον

Επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης 243 εκατ. ευρώ για ένα μέλλον χαμηλού άνθρακα

Επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης 243 εκατ. ευρώ για ένα μέλλον χαμηλού άνθρακα

Στον τομέα της δράσης για το κλίμα, η ΕΕ θα επενδύσει 46,8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των δράσεων μετριασμού της αλλαγής του κλίματος, προσαρμογής και διακυβέρνησης και ενημέρωσης

Πακέτο των 243 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για έργα στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE, το χρηματοδοτικό μέσο του μπλοκ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα LIFE, το οποίο λειτουργεί από το 1992, έχει συγχρηματοδοτήσει περισσότερα από 4.600 έργα σε ολόκληρη την ΕΕ και σε τρίτες χώρες, κινητοποιώντας σχεδόν 10 δισ. ευρώ και συνεισφέροντας πάνω από 4,2 δισ. ευρώ στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα κινητοποιηθούν και άλλες πρόσθετες επενδύσεις ύψους 430 εκατ. ευρώ για 142 νέα έργα.

Τα κονδύλια των 196,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για έργα στους τομείς του περιβάλλοντος και της αποδοτικότητας των πόρων, της φύσης και της βιοποικιλότητας, της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και της πληροφόρησης.

Στον τομέα της δράσης για το κλίμα, η ΕΕ θα επενδύσει 46,8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των δράσεων μετριασμού της αλλαγής του κλίματος, προσαρμογής και διακυβέρνησης και ενημέρωσης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης