Τελευταία Νέα
Commodities

Η Credit Suisse υποβαθμίζει την χαλυβουργία των ΗΠΑ λόγω υπερπροσφοράς

Η Credit Suisse υποβαθμίζει την χαλυβουργία των ΗΠΑ λόγω υπερπροσφοράς

Παρενέργειες από την επιβολή των δασμών Trump στον χάλυβα

Η Credit Suisse υποβάθμισε την Δευτέρα 15/10 τον αμερικανικό χαλυβουργικό τομέα, καθώς αναμένει μείωση των τιμών λόγω της υπερπροσφοράς, η οποία απορρέει από την κίνηση της κυβέρνησης Trump σε επιβάλλει δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.
Οι τιμές και η παραγωγή χάλυβα των ΗΠΑ έχουν φθάσει σε υψηλό πολλών ετών πολλά χρόνια  τόσο λόγω των δασμών όσο και της ισχυρής ζήτησης από μια αναπτυσσόμενη οικονομία.
Η χρηματιστηριακή εταιρεία μείωσε την πιστοληπτική διαβάθμιση στου τομέα σε “market weight” από “overweight”, λέγοντας ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες από τις επιχειρήσεις έχουν «απογοητεύσει» τους επενδυτές. Η Credit Suisse υποβάθμισε επίσης τη Nucor Corp, τη Steel Dynamics και την  Cleveland Cliffs σε “neutral”.
Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες της κυβέρνηση Trump με τον Καναδά σχετικά με τους δασμούς που σχετίζονται με τον χάλυβα και το αλουμίνιο θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν την υπερπροσφορά του εμπορεύματος.
Μία βραχυπρόθεσμη συμφωνία με τον Καναδά παραμένει απίθανη, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι  θα διευθετηθεί στις αρχές του 2019, ανέφερε η Credit Suisse.
"Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό ότι ο Καναδάς και οι Η.Π.Α. θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία σχετικά με τις ποσοστώσεις και οι δασμοί θα καταργηθούν", ανέφεραν οι αναλυτές της Credit Suisse τη Δευτέρα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Καναδάς δήλωσε ότι θα επιβάλλει νέες ποσοστώσεις και δασμούς στις εισαγωγές επτά κατηγοριών χάλυβα για να αποκρούσει μια πιθανή άνοδο των εισαγωγών, καθώς οι υπερπόντιες χαλυβουργίες εκτός των ΗΠΑ αναζητούν νέους πελάτες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης