Commodities

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου με καθοριστικό παράγοντα το Ιράν

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου με καθοριστικό παράγοντα το Ιράν

«Η κίνηση της Νότιας Κορέας να σταματήσει την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου δίνει στην αγορά αυτοπεποίθηση για τις τιμές», σχολιάζει ο επικεφαλής της Shengda Futures, Chen Kai

Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι τον Σεπτέμβριο η Νότια Κορέα δεν εισήγαγε πετρέλαιο από το Ιράν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, λίγες εβδομάδες πριν από την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Ειδικότερα, το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0.92% στα 81.17 δολάρια ανά βαρέλι με το αργό να σημειώνει επίσης άνοδο 0,62% στα 71.78 δολάρια.

«Η κίνηση της Νότιας Κορέας να σταματήσει την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου δίνει στην αγορά αυτοπεποίθηση για τις τιμές», σχολιάζει ο επικεφαλής της Shengda Futures, Chen Kai.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του ότι η αγορά διαθέτει επαρκείς προμήθειες για την τρέχουσα χρονική περίδοο, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις το για την ζήτηση κατά τους επόμενους μήνες.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης