Commodities

Birol (IEA): Οι παραγωγοί να κάνουν τα "σωστά βήματα" για να μειώσουν τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου

Birol (IEA): Οι παραγωγοί να κάνουν τα

Η IEA δεν εξετάζει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας

Οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου πρέπει να κάνουν "τα σωστά βήματα" για να μειώσουν τις ανησυχίες για την προσφορά που έχουν οδηγήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου σε υψηλό τετραετίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) στο Reuters την Πέμπτη 4/10/2018.
«Είναι πλέον καιρός για όλους τους παίκτες, ειδικά για τους βασικούς παραγωγούς και τους εξαγωγείς πετρελαίου, να εξετάσουν την κατάσταση και να κάνουν τα κατάλληλα βήματα για να διευκολύνουν την αγορά, αλλιώς δεν βλέπω κανέναν να ωφελείται», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA Fatih Birol σε τηλεφωνική συνέντευξη του στο Reuters.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου σε πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι και οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο ασκούν μεγάλη πίεση στις αναδυόμενες οικονομίες, ανέφερε.
"Η δαπανηρή ενέργεια επιστρέφει σε μια κακή στιγμή για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Birol.
To πρόσφατο ράλι στις τιμές του  αργού οδήγησε σε ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες, καθώς οι εξαγωγές από το Ιράν μειώθηκαν δραματικά πριν από την έναρξη των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ στην Τεχεράνη τον επόμενο μήνα.
Ο ΟΠΕΚ, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, και η Ρωσία που δεν είναι μέλος δεσμεύονται να ενισχύσουν την παραγωγή.
Η IEA, που ιδρύθηκε το 1974 από τις δυτικές οικονομίες για να διαχειριστεί τους κραδασμούς στην προσφορά, δεν εξετάζει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, αλλά παρακολουθεί στενά τις αγορές, δήλωσε ο Birol.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης