Τελευταία Νέα
Commodities

Energy Aspects: Πλησιάζει το τέλος του «ράλι» για το πετρέλαιο – Θα φθάσει τα 100 δολάρια

Energy Aspects: Πλησιάζει το τέλος του «ράλι» για το πετρέλαιο – Θα φθάσει τα 100 δολάρια

Η τιμή πετρελαίου θα κορυφωθεί άμεσα, εκτιμά ο συνιδρυτής της Energy Aspects   

Το «ράλι» στο πετρέλαιο θα κορυφωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες, με την τιμή του «μαύρου χρυσού» να ξεπερνά τα 90 δολάρια και να εκτοξεύεται ακόμη και τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο συνιδρυτής της Energy Aspects, Richard Mallinson.
Μιλώντας στο Business Insider, υπογράμμισε πως, εκτός από τη μειωμένη προσφορά από πλευράς Ιράν, απόρροια των κυρώσεων, θετικά στην τιμή του βασικού εμπορεύματος θα συμβάλλουν και οι ανησυχίες για την παραγωγή στη Βενεζουέλα.
Βέβαια, οι εξελίξεις στο Ιράν θα επηρεάσουν περισσότερο τις αγορές, με την παραγωγή να υποχωρεί κάτω από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έναντι μέσου όρου 2,7 εκατομμυρίων.
Επισημαίνεται πως, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2018, τα futures Brent και αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται γύρω από τα 85 και 75 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Νωρίτερα τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Amrita Sen, επικεφαλής αναλύτρια της Energy Aspects, σημείωνε πως ο κίνδυνος σημαντικής μείωσης στην παραγωγική ικανότητα πετρελαϊκών κρατών, θα οδηγήσει σε εκτόξευση της τιμής του «μαύρου χρυσού» στα 90 δολάρια ανά βαρέλι έως τον Νοέμβριο 2018.
«Το κρίσιμο είναι ότι η παραγωγή της Βενεζουέλας θα συνεχίζει να μειώνεται, όπως και στο Ιράν.
Το Ιράκ, η Λιβύη, η Νιγηρία.
Και οι τρεις εμφανίζονται πολύ, πολύ ασταθείς.
Αυτό είναι το θέμα που έχουμε.
Ο ΟΠΕΚ έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή και η βραχυπρόθεσμη παραγωγική ικανότητα είναι πολύ περιορισμένη, θα έλεγα περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως.
Η Ρωσία έχει ήδη ξεπεράσει (σε όρους παραγωγής) το Ιράκ.
Απλά δεν έχουμε καμία πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα να απορροφήσουμε.
Η αγορά αμέσως θα αισθανθεί το έλλειμμα», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης