Επιχειρήσεις

Ποια είναι η Cheniere Energy που υπέγραψε συμφωνία με την ΔΕΠΑ

Ποια είναι η Cheniere Energy που υπέγραψε συμφωνία με την ΔΕΠΑ

Το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018, το ενοποιημένο προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε πάνω από 1,4 δισ.  δολάρια και η ταμειακή ροή ξεπερνούσε τα 350 εκατ. δολάρια.

Η Cheniere Energy, Inc. είναι  διεθνής ενεργειακή εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018, το ενοποιημένο προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε πάνω από $ 1,4 δισ.  δολάρια και η ταμειακή ροή ξεπερνούσε τα 350 εκατ. δολάρια.
Τον Φεβρουάριο του 2016, η Cheniere έγινε η πρώτη εταιρεία που έστειλε LNG από εμπορική εγκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από την εκκίνηση, περισσότερα από 400 φορτία LNG  που προέρχονται από την Cheniere έχουν παραδοθεί σε περισσότερες από 24 χώρες και περιοχές σε πέντε ηπείρους.
H  Cheniere έχει επιπλέον γραφεία στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, την Ουάσιγκτον, το Σαντιάγο, το Πεκίνο και το Τόκιο.
Η Cheniere λειτουργεί, κατασκευάζει και αναπτύσσει δύο εγκαταστάσεις LNG στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ.
Το έργο υγροποίησης Pass Caneiere Sabine Pass (SPL Project) βρίσκεται στο Cameron Parish στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα και σήμερα διαθέτει τέσσερις πλήρως λειτουργικές μονάδες υγροποίησης ή "αμαξοστοιχίες" όπως είναι γνωστές στη βιομηχανία LNG.
Ένα πέμπτο τρένο βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.
Ένα έκτο τρένο στο έργο SPL έχει όλες τις απαραίτητες άδειες και προχωρεί. Όταν ολοκληρωθούν και οι έξι αμαξοστοιχίες, η συνολική παραγωγική ικανότητα του έργου SPL αναμένεται να είναι περίπου 27 εκατομμύρια τόνοι ετησίως (mtpa) LNG.
Η εγκατάσταση υγροποίησης του Cheniere Corpus Christi (CCL Project) βρίσκεται υπό κατασκευή στο Νότιο Τέξας με δύο τρένα να αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως το 2019.
Η Cheniere ξεκίνησε την κατασκευή ενός τρίτου τρένου μετά την τελική απόφαση επένδυσης τον Μάιο του 2018. Όταν ολοκληρωθούν και τα τρία τρένα , η συνολική ονομαστική παραγωγική ικανότητα του έργου CCL αναμένεται να είναι περίπου 13,5 mtpa του ΥΦΑ.
Και στις δύο τοποθεσίες, η Cheniere έχει αποκτήσει γη που αναμένεται να της επιτρέψει να διπλασιάσει τη χωρητικότητά της για την παραγωγή LNG.
Περίπου το 85-95%  της αναμενόμενης συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας LNG της Cheniere, είτε έχει ολοκληρωθεί είτε είναι υπό κατασκευή, συνάπτεται μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών πώλησης και αγοράς. Οι υπόλοιποι όγκοι LNG που παράγει είναι διαθέσιμοι για την μονάδα μάρκετίνγκ και προωθούνατι στην αγορά. Αυτό δίνει στην Cheniere τον μοναδικό συνδυασμό μακροπρόθεσμων σταθερών ταμειακών ροών με συμβατικές ευκαιρίες μάρκετινγκ, οι οποίες οφείλονται στη βραχυπρόθεσμη θεμελιώδη προσφορά και ζήτηση φυσικού αερίου στις αγορές παγκοσμίως.
Το φυσικό αέριο μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της Cheniere σε αγωγούς τρίτων καθώς και στους αγωγούς που η Cheniere έχει κατασκευάσει, διαθέτει και λειτουργεί.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης