Το Ίδρυμα Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thyssenkrupp με μερίδιο 21%, βρίσκεται στο προσκήνιο από τότε που οι παραιτήσεις του CEO Heinrich Hiesinger και του προέδρου Ulrich Lehner τον Ιούλιο δημιούργησαν κενό ηγεσίας στην εταιρία
Το ίδρυμα που διοικεί την Thyssenkrupp δεσμεύτηκε να σταματήσει το «σπάσιμο» του ομίλου χάλυβα, αλλά τα συρρικνούμενα κέρδη, οι ακτιβιστές επενδυτές και η κρίση ηγεσίας το ανάγκασε να αναγνωρίσει την ανάγκη για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις.
Το Ίδρυμα Alfried Krupp von Bohlen und Halbach, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thyssenkrupp με μερίδιο 21%, βρίσκεται στο προσκήνιο από τότε που οι παραιτήσεις του CEO Heinrich Hiesinger και του προέδρου Ulrich Lehner τον Ιούλιο δημιούργησαν κενό ηγεσίας στην εταιρία.
Σύμφωνα με το Reuters οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα σχέδια του ιδρύματος καθώς συζητούν τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η διοίκηση είχε αποκλείσει: μια λίστα του τμήματος ανελκυστήρων της Thyssenkrupp, πώληση της μονάδας εμπορίας υλικών και δημιουργία μιας δομής εκμετάλλευσης.
Στόχος είναι η εναρμόνιση με την Cevian και Elliott, που κατέχουν από κοινού το ένα πέμπτο του ομίλου, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα της Thyssenkrupp με την επιθυμία των δυο ακτιβιστών επενδυτών να επιδιώξουν δραστική μεταρρύθμιση.
Η φιλανθρωπική θέση του ιδρύματος το εμποδίζει να ξεκινά από μόνη του στρατηγικές προτάσεις, αλλά έχει τη δύναμη να ασκεί βέτο σε σημαντικές αποφάσεις συγκεντρώνοντας τις δύο ψήφους του στο 20μελές συμβούλιο εποπτείας με τις 10 έδρες που κατέχουν οι εκπρόσωποι της Thyssenkrupp.
"Το ερώτημα είναι εάν το ίδρυμα μπορεί να υποστηρίξει μια στρατηγική που είναι επαναστατική, αφού η εξελικτική προσέγγιση της διοίκησης απορρίφθηκε", είπε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με τη στρατηγική σκέψη της εταιρείας. «Και εάν μια επαναστατική προσέγγιση μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα της μη διάλυσης».
www.worldenergynews.gr