Διεθνή

Πολιτική κρίση στις ΗΠΑ - Trump: Η αγορά θα καταρρεύσει εάν κατατεθεί πρόταση μομφής εις βάρος μου

tags :
Πολιτική κρίση στις ΗΠΑ - Trump: Η αγορά θα καταρρεύσει εάν κατατεθεί πρόταση μομφής εις βάρος μου

Η εκδίωξη ενός προέδρου των ΗΠΑ είναι κάτι που δεν έχει συμβεί πολλές φορές, στις ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με μια ακόμα μεγάλη πολιτική κρίση έχουν έρθει οι ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις δράσεις στενών συνεργατών του Donald Trump.
Μάλιστα, η κατάσταση είναι τόσο ακραία που έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.
«Η αγορά θα καταρρεύσει εάν κατατεθεί πρόταση μομφής εις βάρος μου.
Πιστεύω ότι όλοι θα γίνουν πολύ φτωχοί» δήλωσε ο Trump στο Fox.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε -αναφερόμενος στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και την πορεία της Wall Street- «δεν ξέρω πως μπορείς να διώξεις κάποιον που έχει κάνει τέλεια δουλειά».
Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ρυθμό 4,1% το τελευταίο τρίμηνο και η Fed της Ατλάντα προβλέπει ανάπτυξη 4,3% γι' αυτό το τρίμηνο.
Επίσης, υπό την προεδρία του Trump η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 3,9%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1969.
Εν μεταξύ, η Wall Street δεν δείχνει -επί του παρόντος τουλάχιστον- να επηρεάζεται από τις νέες περιπέτειες του Αμερικανού προέδρου.
Ο Dow Jones την Τετάρτη (22/8/2018) υποχώρησε ελαφρά και τα futures δεν σημειώνουν σημαντικές μεταβολές σήμερα (23/8/2018).
Σύμφωνα με τους traders, ο Trump θα καταφέρει να αποφύγει την πρόταση μομφής εκτός εάν η ειδική έρευνα καταφέρει να τον συνδέσει άμεσα με την παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος συνεργατών του Trump

Υπενθυμίζεται ότι ο Michael Cohen, πρώην δικηγόρος του Trump έδωσε σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση των χρημάτων που προορίζονταν για την προεκλογική του εκστρατεία -πληρώνοντας, για παράδειγμα δυο γυναίκες, ώστε να μην αποκαλύψουν τις σχέσεις που είχαν μαζί του.
Την ίδια ημέρα (Τρίτη 21/3) ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου των ΗΠΑ, Paul Manafort έγινε ο πρώτος συνεργάτης του Trump που κρίθηκε ένοχος για κατηγορίες, οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα του ειδικού ανακριτή, Robert Mueller -σχετική με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016.
Καταδικάστηκε για πέντε κατηγορίες φορολογικής απάτης, την άρνηση να αποκαλύψει τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στο εξωτερικό (και σύμφωνα με τους εισαγγελείς «κρύβει» σε αυτόν εκατομμύρια δολάρια) και δυο τραπεζικές απάτες.
Πάντως, όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, η πρόταση μομφής κατά του Trump φαντάζει απίθανη, γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης