Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Η EGAT εισάγει LNG για πρώτη φορά καθώς η αγορά απελευθερώνεται

Ταϊλάνδη: Η EGAT εισάγει LNG για πρώτη φορά καθώς η αγορά απελευθερώνεται

Αναζητεί έως 1.5 mmtpa LNG από το 2019

Η κρατική αρχή ηλεκτροπαραγωγής της Ταϊλάνδης επιδιώκει την άμεση εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για πρώτη φορά, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδίου ενίσχυσης του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας.
Η EGAT ζητεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 1,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mmtpa) LNG μέσω του υφιστάμενου Ταϊλανδέζου σταθμού λήψης φυσικού αερίου LNG στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.
Η EGAT, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, αγοράζει συνήθως φυσικό αέριο από την κρατική PTT, η οποία είναι ο μοναδικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης και ο μόνος εισαγωγέας LNG.
Επίσης επιδιώκει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την παράδοση LNG μέσω συμφωνίας με τον τερματικό σταθμό LNG της PTT για 4 έως 8 χρόνια από τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με το έγγραφο.
Το LNG θα τροφοδοτήσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης των South Bangkok, Bang Pakong και Wang Noi, ως μέρος του στόχου της Ταϊλάνδης για αύξηση του ανταγωνισμού στον κατάντη τομέα φυσικού αερίου.
Η EGAT απέκτησε επίσης πρόσβαση σε 1,5 mmtpa χωρητικότητας επαναεριοποίησης από το LNG ΡΤΤ, στο σημερινό τερματικό σταθμό, για διάστημα 38 ετών από το 2019 έως το 2056, σύμφωνα με το έγγραφο.
Επίσης σχεδιάζει επίσης τη δική της μονάδα επαναεριοποίησης πλωτών μονάδων αποθήκευσης (FSRU) 5 χλμ στον κόλπο της Ταϊλάνδης, που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το 2024, ανέφερε. Το FSRU θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης