Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ - Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα

Trump: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ - Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα

Σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μπουν στη λογική ανατολίτικου παζαριού για την απελευθέρωση του πάστορα Brunson, έστειλε στον Recep Tayyip Erdogan ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
«H Τουρκία εκμεταλλεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια.
Τώρα κρατούν τον υπέροχο Χριστιανό πάστορά μας, ο οποίος θα πρέπει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας σπουδαίος πατριώτης - όμηρος.
Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε στο Twitter o Trump.

Eν τω μεταξύ, η απειλή εκ μέρους του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Τουρκία, εάν δεν προχωρήσει σε απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson, αποδεικνύουν ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Μάλιστα στον κ. Mnuchin έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να λυθούν αρκεί οι ΗΠΑ να αλλάξουν στάση έναντι της Τουρκίας.
Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι ταινία με… cowboys»!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης