Διεθνή

Πακιστάν: Η πρώτη εισαγωγή μαζούτ της PSO σε 2 μήνες

Πακιστάν: Η πρώτη εισαγωγή μαζούτ της PSO σε 2 μήνες

Η PSO «τρέχει» διαγωνισμούς για να εισάγει μέχρι και 585.000 τόνους το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Πακιστάν (PSO) αυτή τη βδομάδα ανέθεσε την πρώτη προσφορά εισαγωγής μαζούτ σε περίπου δύο μήνες, αυτή την εβδομάδα.
Η PSO αγόρασε ένα φορτίο 65.000 τόνων πετρελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο 180 εκατοστών από την BE Energy SA, πρώην Bakri Trading, για παράδοση στις 21-31 Αυγούστου με μια προμήθεια ύψους περίπου 17 δολαρίων ανά τόνο στη Σιγκαπούρη 180- cst σε ελεύθερη επί του πλοίου (FOB) βάση, σύμφωνα με τις πηγές.
Η PSO εξακολουθεί να έχει σημαντικούς διαγωνισμούς για να εισάγει μέχρι και 585.000 τόνους το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο
Αν και η PSO είχε σταματήσει τις εισαγωγές καυσίμου στο τέλος του 2017 καθώς η χώρα χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)  στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία δημοσίευσε τον Μάιο τον πρώτο διαγωνισμό εισαγωγής μαζούτ για το έτος πριν από την αναμενόμενη παραλαβή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Όμως, από τα τέλη Ιουνίου, η PSO σταμάτησε και πάλι τις αγορές καυσίμων, λόγω των υψηλών εγχώριων αποθεμάτων και καθώς οι βροχές των μουσώνων μειώνουν τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να αναζητούν φορτία πετρελαίου για παράδοση από τον Ιούλιο και μετά.
Η εταιρεία εισήγαγε το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης για παράδοση από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου.
Από τον Μάιο, η PSO έχει εισάγει μέχρι και 585.000 τόνους HSFO ανά μήνα για παράδοση σε τρία φορτία 65.000 τόνων κάθε 10 ημέρες, όπως προέκυψαν από τα έγγραφα διαγωνισμού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης