Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική πορεία παραμένει ο χρυσός - Στα 1.157 δολάρια η ουγγιά

Σε ανοδική πορεία παραμένει ο χρυσός - Στα 1.157 δολάρια η ουγγιά
Ο τιμές του χρυσού εξακολουθούν να είναι 8% υψηλότερα από ό,τι ήταν στην αρχή του έτους και κατευθύνεται για την πρώτη ετήσια αύξηση μετά από τρία χρόνια πτώσης
Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στο υψηλότερο σημείο  των τελευταίων δύο εβδομάδων, την Πέμπτη 29/12/201, καθώς  το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ μειώθηκαν λόγω των ασθενέστερων από το αναμενόμενο οικονομικών στοιχείων.
Στη Spot  αγορά ο χρυσός βρέθηκε στα 1,150.26 δολάρια  η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου.
Στις  ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν 1,3% σε 1,156.60 δολάρια η ουγγιά. Στις 20:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1157,60 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 1,49%.
Ο χρυσός δεν είναι «έξω από το δάσος» ακόμα, αλλά οι αποδόσεις είναι λίγο χαμηλότερες και το δολάριο είναι ασθενέστερο, ιδιαίτερα έναντι του γεν και το δίδυμο γιεν- χρυσός έδειξε μια εκπληκτική συσχέτιση μετά τις αμερικανικές εκλογές, ανέφερε ο Ole Hansen επικεφαλής της SaxoBank.
Ο χρυσός υποχώρησε περισσότερο από 8% το Νοέμβριο, καθώς οι  αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την εκλογή του Donald Trump και τη δέσμευσή του για δαπάνες υποδομής που θα τονώσουν την ανάπτυξη.
Το πολύτιμο μέταλλο στη συνέχεια βρέθηκε σε χαμηλό 10 μηνών στις 15 του Δεκεμβρίου μετά την απόφαση της  Fee να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Ο τιμές του χρυσού εξακολουθούν να είναι 8% υψηλότερα από ό,τι ήταν στην αρχή του έτους και κατευθύνεται για την πρώτη ετήσια αύξηση μετά από τρία χρόνια πτώσης.
Το δολάριο υποχώρησε 0,6 τοις εκατό έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, κυρίως λόγω της αντοχής του γιεν, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου γλίστρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων.
Οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας το Νοέμβριο μέσω του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν 17,8% από τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων10 μηνών  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 29/12/2016.
Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μέχρι 0,8% σε 16.10 δολάρια ανά ουγγιά.
Η πλατίνα ήταν μέχρι 0,1% σε  903.20 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,1% σε 671,20 δολάρια ανά ουγγιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης