Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ην. Βασίλειο: Απεργία σε τρεις πλατφόρμες της Total στη Βόρεια Θάλασσα

Ην. Βασίλειο: Απεργία σε τρεις πλατφόρμες της Total στη Βόρεια Θάλασσα

Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Μεγάλης Βρετανίας Unite έχει επίσης προγραμματίσει 24ωρες απεργίες στις 6 και 20 Αυγούστου

Οι εργαζόμενοι σε τρεις βρετανικές πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Total ξεκίνησαν με 12ωρη απεργία τη Δευτέρα 30/7/2018, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Unite, με περαιτέρω προγραμματισμένες δράσεις για τη βιομηχανία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Η απεργία 45 εργαζομένων στις πλατφόρμες Alwyn, Elgin και Dunbar στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε στις 11:00 GMT. Ακολούθησε μια 24ωρη στάση  την περασμένη Δευτέρα,  αλλά αποθηκεύτηκε ακατέργαστο,  έναντι οποιασδήποτε άμεσης διακοπής του εφοδιασμού με πετρέλαιο.
Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Μεγάλης Βρετανίας Unite έχει επίσης προγραμματίσει 24ωρες απεργίες στις 6 και 20 Αυγούστου και μια απεργία 12 ωρών στις 13 Αυγούστου αν δεν έχει  συμφωνήσει με την Total.
Καμία επίσημη συνομιλία με την Total δεν υπάρχει επί του παρόντος, δήλωσε η Unite.
Η παραγωγή πετρελαίου των τριών πεδίων συνεισφέρει περίπου 45.000 έως 50.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στα Forties και Brent Blend.Το Forties και το Brent Blend είναι βασικοί τύποι πετρελαίου που χρησιμεύουν για να ορίσουν το σημείο αναφοράς Brent με δεδομένο ότι οι τιμές υπερβαίνουν τις μισές παγκόσμιες συναλλαγές πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή διαμάχη στη Βόρεια Θάλασσα, η Unite ανακοίνωσε  τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει σχετικά με το εάν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία αμοιβής που προσφέρεται από την Aker Solutions
Το Mariner είναι πεδίο που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα Ανατολικά από τα νησιά Shetland και πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με στόχο τα 55.000 βαρέλια ημερησίως.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης