Commodities

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για ταχύτερες εξαγωγές φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για ταχύτερες εξαγωγές φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική

Το υπουργείο ενέργειας θα εγκρίνει την εξαγωγή φυσικού αερίου και  LNG  σε χώρες που δεν έχουν συνάψει  συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξάγουν περισσότερα από 51,75 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο  για την ταχύτερη έγκριση των εξαγωγών φυσικού αερίου μικρής κλίμακας συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, εκδίδοντας έναν κανόνα που αποσκοπεί στην αναθεώρηση του φορτίου.
Ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας Rick Perry σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο λεγόμενος κανόνας μικρής κλίμακας θα μειώσει "τον ρυθμιστικό φόρτο στις αμερικανικές επιχειρήσεις, προσφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη στους εμπορικούς μας εταίρους στην Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική". Ο κανόνας θα δημοσιευθεί στο ομοσπονδιακό μητρώο.
Προηγουμένως, οι εταιρείες που επιθυμούσαν να εξάγουν φυσικό αέριο  σε χώρες που δεν έχουν συνάψει ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές υπέβαλαν  αίτημα δημόσιου ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Ενέργειας (DOE).
Με τον τελικό κανόνα, το DOE θα εγκρίνει την εξαγωγή φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε χώρες που δεν έχουν συνάψει ελεύθερες συναλλαγές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξάγουν περισσότερα από 51,75 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως και ότι οι προτεινόμενες εξαγωγές πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του DOE βάσει του ομοσπονδιακού περιβαλλοντικού δικαίου.
Πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν έχουν αρκετό φυσικό αέριο για την υποστήριξη εισαγωγών LNG από μεγάλα τερματικά και συμβατικά δεξαμενόπλοια μεταφοράς. Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους για να φτάσουν στην αγορά φυσικού αερίου.
Η αμερικανική LNG Marketing LLC, έχει εξάγει περισσότερα από 145 φορτία μικρής κλίμακας αποστολών υγροποιημένου φυσικού αερίου από την εγκατάσταση της στη Φλόριντα στα Μπαρμπάντος και τις Βερμούδες τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης