Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράταση 2 μηνών για την αξιολόγηση των αιτήσεων για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» σε Ιόνιο-Κρήτη

Παράταση 2 μηνών για την αξιολόγηση των αιτήσεων για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» σε Ιόνιο-Κρήτη
Με απόφαση του ΥΠΕΝ παρατείνεται έως τις 28-2-2017 η αξιολόγηση των αιτήσεων που αφορούν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Κατά δύο μήνες, ήτοι έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, παρατείνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων που αφορούν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η επιτροπή αξιολόγησης των σχετικών αιτήσεων θα ολοκληρώσει το έργο της έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.
Πρόκειται για τροποποίηση στο πλαίσιο της απόφασης ορισμού της επιτροπής αξιολόγησης, για την αξιολόγηση των αιτήσεων στον διεθνή διαγωνισμό για τις παραχωρήσεις έρευνας κι εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης. Η προηγούμενη απόφαση (υπεγράφη 25/10/2016) προέβλεπε ότι η επιτροπή θα ολοκλήρωνε το έργο της έως 31/12/2016.
Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκε ότι υπάρχει ανάγκη παράτασης των εργασιών της Επιτροπής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών, που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού και να οριστικοποιηθούν τα προς υπογραφή σχέδια συμβάσεων με τους επιλεγέντες αιτούντες ανά περιοχή.
Σημειώνεται ότι η επιτροπή αξιολογεί τους φακέλους που περιλαμβάνουν πολυσύνθετο τεχνικό και οικονομικό περιεχόμενο, ενώ η διαδικασία προβλέπει ότι μπορούν να ζητηθούν διευκρινίσεις επί των θεμάτων που εξετάζονται και επί των διαπραγματεύσεων που διενεργούνται. Στη συνέχεια γνωμοδοτεί προς τον υπουργό ΠΕΝ, ο οποίος έχει δικαίωμα και καθήκον να εξετάσει περαιτέρω την γνωμοδότηση και τελικά να αποφασίσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 8 Αυγούστου 2014, ενώ η επιτροπή που ανέλαβε να αξιολογήσει τις προσφορές για τον διαγωνισμό ορίστηκε στις 25/11/2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης