Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ημέρα κρίσεως για τον Ελλάκτωρα: Νίκη Καλλιτσάντση με 52% - 53% λόγω αποχής τραπεζών ή διατήρηση του αδιεξόδου;

Ημέρα κρίσεως για τον Ελλάκτωρα: Νίκη Καλλιτσάντση με 52% - 53% λόγω αποχής τραπεζών ή διατήρηση του αδιεξόδου;

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τελικά στη διαμάχη των δύο πλευρών, στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων θα κερδίσουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση 

Σήμερα 25 Ιουλίου 2018 αποτελεί ημέρα κρίσεως για τον Ελλάκτωρα καθώς οι δύο αντιμαχόμενες μετοχικές «παρατάξεις», από την μια μεριά οι αδερφοί Καλλιτσάντση και από την άλλη οι Μπόμπολας και Κούτρας, θα δώσουν την ύστατη μάχη για τον έλεγχο τοπυ κατασκευαστικού ομίλου. 
Στην Γενική Συνέλευση η συμμετοχή φθάνει τα επίπεδα ρεκόρ.
Το 80% των μετόχων θα συμμετάσχει.
Οι μέτοχοι καλούνται να ψηφίσουν από την μια πλευρά την πρόταση Καλλιτσάντση για την αναδιάρθρωση του Ελλάκτωρα, οπότε είναι απαραίτητο το 51% των παρόντων μετόχων ή να διατηρήσουν το υφιστάμενο status quo καθώς το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο ελέγχεται από τους Μπόμπολα και Κούτρα.

Έτσι, εάν η πλευρά Καλλιτσάντση δεν εξασφαλίσει το 51% τότε για ένα χρόνο έως την επόμενη Γενική Συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο θα παραμείνει στη θέση του.

 

Τα σημεία που θα κρίνουν τις εξελίξεις


Ποια είναι, όμως, τα βασικά σημεία της ημέρας κρίσεως;

1) Το θέμα 9 της Γενικής Συνέλευσης που ζητείται ανάκληση του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι καθοριστικής σημασίας.
Εάν στο θέμα αυτό ψηφίσουν τουλάχιστον 51% τότε κερδίζει η πλευρά Καλλιτσάντση.
Εάν δεν φθάσει στο 51% τότε περιπλέκεται η διαδικασία.

2) Όλες οι πλευρά αναγνωρίζουν ότι ο Καλλιτσάντσης θα είναι κάτω από οποιαδήποτε σενάριο πρώτος καθώς θα εμφανιστεί με περισσότερες ψήφους μετόχων.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι εφόσον η συμμετοχή είναι 80% - πλην των τραπεζών που δεν θα συμμετάσχουν – η πλευρά Καλλιτσάντση θα μπορούσε να φθάσει στο 52% με 53%.

3) Οι τράπεζες τουλάχιστον Alpha bank, Πειραιώς και Eurobank δεν θα συμμετάσχουν στην διαδικασία όπερ σημαίνει ότι το 80% των παρόντων μετόχων θα υποχωρήσει στο 77% των παρόντων μετόχων.
Η εξέλιξη αυτή ευνοεί την πλευρά Καλλιτσάντση.

4) Για να αρθεί το αδιέξοδο μόνο μια λύση υπάρχει η πλευρά Καλλιτσάντση να πάρει πάνω από 51% ανεξαρτήτως τι θα πάρει η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα.
Εάν πάρει 51% τα κερδίζει όλα.
Εάν δεν πάρει κατ΄ ελάχιστο 51% ο Καλλιτσάντσης τότε διατηρείται το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο που ελέγχει ο Μπόμπολας και Κούτρας.
Όμως το αδιέξοδο θα παραμείνει.

5) Οι μέτοχοι θα πρέπει να δώσουν καθαρή λύση.
Όχι λύσεις ημίμετρα καθώς εάν το τοπίο σήμερα δεν ξεκαθαρίσει όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι για την περιπέτεια στην οποία μπλέκει η εταιρία.

6) Εάν κερδίσει ο Καλλιτσάντσης – είναι το βασικό σενάριο – θα πρέπει οι τράπεζες να νομιμοποιήσουν τον νικητή αναφέροντας ότι αυτός θα είναι ο επίσημος συνομιλητής των πιστωτών.
Η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα δεν θα πρέπει να θέσει εμπόδια.

7) Εάν υπάρξει κάποια έκπληξη και η πλευρά Καλλιτσάντση κινηθεί στο όριο, π.χ. περί το 49,99%, τότε η μάχη του Ελλάκτωρα όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά τώρα θα ανοίξει.

Συμπερασματικά, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, στη σημερινή διαδικασία είναι πολύ βάσιμες οι ενδείξεις ότι τη "μάχη" του Ελλάκτωρα θα κερδίσουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση με ποσοστό της τάξεως του 52% με 53%.

Πηγή: www.bankingnews.gr

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης