Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν, μετά το ρεκόρ, οι εισαγωγές LNG στη Νότια Κορέα

Υποχωρούν, μετά το ρεκόρ, οι εισαγωγές LNG στη Νότια Κορέα

Επιστρέφουν στο δίκτυο αρκετοί πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής

Οι νοτιοκορεατικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να μειωθούν από τα επίπεδα ρεκόρ που σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς μια σειρά πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής επιστρέφουν στο δίκτυο.
Οι εισαγωγές   της χώρας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 16% σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα 22,7 εκατ. τόνους το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων στα μέσα Ιουλίου, ενισχυμένα από τη ζήτηση από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις έκλεισαν για συντήρηση.
Όμως, με μέσο όρο μόνο έξι αντιδραστήρες που αναμένεται να είναι εκτός σύνδεσης για το υπόλοιπο του έτους, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι μεταφορές LNG στον No.3 παγκόσμιο εισαγωγέα του καυσίμου είναι πιθανό να μειωθούν.
"Για το LNG, το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο στο πρώτο, διότι τα ποσοστά πυρηνικής κίνησης θα αυξηθούν", δήλωσε ο Yang Ji-hae, αναλυτής της Samsung Securities.
Η Νότια Κορέα καταναλώνει κυρίως φυσικό αέριο για  θέρμανση και μαγείρεμα, παρότι ασκεί πιέσεις να χρησιμοποιηθεί το καύσιμο περισσότερο στην παραγωγή ενέργειας, καθώς η χώρα φαίνεται να απομακρύνεται από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια.




www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης