Τελευταία Νέα
Commodities

Ο υγρός καιρός επιβραδύνει τις εξαγωγές άνθρακα της Ινδονησίας - Σε υψηλό 6ετίας οι τιμές

Ο υγρός καιρός επιβραδύνει τις εξαγωγές άνθρακα της Ινδονησίας - Σε υψηλό 6ετίας οι τιμές

Η αναμονή των πλοίων χύδην ξηρού φορτίου σε δύο επαρχίες ήταν επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο, καθώς οι βροχοπτώσεις γέμισαν με λάσπη τους δρόμους, διακόπτοντας τη φόρτωση του άνθρακα

Ο υγρότερος από το φυσιολογικό καιρός τους τελευταίους μήνες έχει επιβραδύνει τις μεταφορές άνθρακα από μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής στην Ινδονησία, τον κορυφαίο εξαγωγέα θερμικού άνθρακα στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία brokers και αναλυτών, οδηγώντας τις τιμές σε υψηλό εξαετίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters Eikon, η σωρευτική βροχόπτωση στην επαρχία του νότιου Kalimantan φέτος ήταν κατά 37% υψηλότερη από τον μέσο όρο από τις 10 Ιουλίου και 27% πάνω από τον μέσο όρο στο Ανατολικό Kalimantan.
Η αναμονή  των πλοίων χύδην ξηρού φορτίου στις δύο αυτές επαρχίες ήταν επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο, αφού οι βροχοπτώσεις γέμισαν με λάσπη τους δρόμους, διακόπτοντας τη φόρτωση του άνθρακα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eikon.
"Υπήρξε αρκετή καθυστέρηση τις τελευταίες εβδομάδες", δήλωσε ένας μεσίτης της ναυτιλίας με έδρα τη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στις εξαγωγές άνθρακα της Ινδονησίας, προσθέτοντας ότι «κυριολεκτικά δεν βγήκαν φορτία από την Ινδονησία» την περασμένη εβδομάδα.
"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά ουρές και πολύ περιορισμένη δραστηριότητα από εκεί", είπε. Ωστόσο, οι συνθήκες είχαν αρχίσει να βελτιώνονται με αποστολές προς τη νότια και κεντρική Κίνα, σημείωσε.
Οι αργές ινδονησιακές εξαγωγές μαζί με την ισχυρή ζήτηση από την Κίνα, όπου ο καυτός καιρός έχει αυξήσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και οι αυξανόμενες εισαγωγές από την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, οδήγησαν τις τιμές θερμικού άνθρακα στην Ασία σε υψηλό εξαετίας τον τελευταίο μήνα.
Ένας εκπρόσωπος του μεγαλύτερου ανθρακωρύχου της Ινδονησίας Bumi Resources, Dileep Srivastava, δήλωσε ότι οι βροχοπτώσεις ήταν "βαρύτερες από τις συνήθεις τον Μάιο και τον Ιούνιο περισσότερο" και εκεί "θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες διαδρομές πλοίων".
Αλλά η Bumi, η οποία διαθέτει ορυχεία στο Νότιο και Ανατολικό Καλιμαντάν, εξακολουθεί να στοχεύει σε παραγωγή 90 εκατομμυρίων τόνων για το 2018, δήλωσε ο Srivastava.
Η παραγωγή άνθρακα στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό της Ινδονησίας σε όγκο, Adaro Energy, είχε επηρεαστεί από το υγρό καιρό αυτό το έτος, αλλά αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο και είναι "ακόμα διαχειρίσιμο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Febriati Nadira στο Reuters.
Η Adaro είναι ακόμα αισιόδοξη  για την επίτευξη του ετήσιου στόχου παραγωγής του 54-56 εκατομμυρίων τόνων, δήλωσε ο Nadira.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης