Commodities

ΕΙΑ: Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουνίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς ενισχύθηκαν οι εισαγωγές και τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουνίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 90 σεντς, ή 1,2%, στα 73,22 δολ. το βαρέλι από τις 11:18 π.μ. EST (1518 GMT). Το Brent έχασε 38 σεντς στα 77,84 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing, Oklahoma, κόμβος παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκαν σημαντικά κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, μειώνοντας τα συνολικά αποθέματα στον κεντρικό αποθηκευτικό κόμβο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014.
Οι πρόσφατες μειώσεις στο Cushing οφείλονται εν μέρει στην μονάδα  Syncrude στον Καναδά, που περιόρισε τις ροές στον κόμβο της Οκλαχόμα.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή των ΗΠΑ παρέμεινε σταθερή στα 10,9 εκατομμύρια bpd για μια τρίτη εβδομάδα στη σειρά.
Ο ρυθμός παραγωγής διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 163.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,4 της εκατοστιαίας μονάδας στο 97,1% της συνολικής χωρητικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν 1,5 εκατομμύρια βαρέλια έναντι  εκτιμήσεων για πτώση 817.000 βαρελιών σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 134.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 545.000 βαρελιών, σύμφωνα με στοιχεία του EIA.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης