Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Chevron ξεκινάει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής LNG στην Αυστραλία

Η Chevron ξεκινάει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής LNG στην Αυστραλία

Το Wheatstone Train 2 είναι η τελευταία από τις πέντε μονάδες παραγωγής LNG που κατασκευάστηκε από την Chevron στην Δυτική Αυστραλία κατά την τελευταία δεκαετία, με συνολικό κόστος 88 δισ. δολ.

Η Chevron Corp έχει αρχίσει να παράγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στη δεύτερη μονάδα της ανάπτυξης Wheatstone της, αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση των δύο megaprojects της στην Αυστραλία.
Το Wheatstone Train 2 είναι η τελευταία από τις πέντε μονάδες παραγωγής LNG που κατασκευάστηκε από την Chevron στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας κατά την τελευταία δεκαετία, με συνολικό κόστος 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
"Με τις εγκαταστάσεις της Chevron  Wheatstone και Gorgon LNG να λειτουργούν τώρα, παρέχουμε μια σημαντική νέα πηγή ενέργειας για τους πελάτες της περιοχής," δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron Australia Nigel Hearne σε δήλωσή του την Παρασκευή 15/6/2018.
Το Wheatstone LNG, με συνολική χωρητικότητα 8,9 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, είναι το όγδοο έργο LNG που θα ολοκληρωθεί στην Αυστραλία. Αυτό θέτει οδηγεί τη χώρα αμφισβητήσει το Κατάρ ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG, στον κόσμο, όταν τελειώσουν τα δύο τρέχοντα έργα - το Ichthys της Inpex Corp και το πλωτό LNG του Prelude της Royal Dutch Shell.

Με την πλήρη παραγωγική ικανότητα, το Wheatstone αναμένεται να αποτελέσει περίπου το 6% της παραγωγής LNG,  της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε η Chevron.
Το πρώτο φορτίο από την Wheatstone μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο του 2017, λίγους μήνες εκτός στόχου κατά την εκκίνηση του έργου Gorgon των 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chevron, που επιβράδυνε τις εργασίες στο Wheatstone.
Οι συνεργάτες της στο Wheatstone είναι η Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC), η Woodside Petroleum της Αυστραλίας, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Kyushu και μια κοινοπραξία που ανήκει στον κορυφαίο αγοραστή LNG,  στον κόσμο, τη JERA της Ιαπωνίας.
Για τηWoodside, το Wheatstone είναι το κλειδί για την επίτευξη στοχευμένης ετήσιας παραγωγής περίπου 100 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης