Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά κινείται ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου

tags :
Σε ανοδική τροχιά κινείται ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου
Οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι καθώς οι traders ετοιμάζονται για το τριήμερο των Χριστουγέννων - Η αγορά πολύτιμων και βασικών μετάλλων θα παραμείνει κλειστή στις Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016
Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή 23/12/2016, καθώς το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό των 14 ετών και ορισμένοι αγοραστές μπήκαν στον πειρασμό να επωφεληθούν από τις τιμές που βρίσκοντας κοντά σε χαμηλό 10 μηνών.
Οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι καθώς οι traders ετοιμάζονται για το τριήμερο των Χριστουγέννων.
Η αγορά πολύτιμων και βασικών μετάλλων θα παραμείνει κλειστή στις Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.
Ο χρυσός έχει μειωθεί περισσότερο από 200 δολάρια η ουγγιά μετά το υψηλό που κατέγραψε με την νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου, νίκη που πυροδότησε ράλι του δολαρίου και και ομολόγων, φθάνοντας στα χαμηλά την περασμένη εβδομάδα στα 1,122.35 δολάρια.
Στις 11:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1133,30 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,23%.
Είναι κάτω από 14% το τρίμηνο, περιορίζοντας το κέρδος του για το έτος στο 6,7 %.
Στη Spot χρυσού ήταν στα  1,132.63 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου βρέθηκαν στα  1,133.60 δολάρια η ουγγιά.
«Η αγορά προσπαθεί να  δημιουργήσει βάση αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Eli Tesfaye, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures στο Σικάγο.
"Εάν δεν υπάρχουν γεωπολιτικές ανησυχίες, ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης είναι μειονέκτημα."
Η άνοδος των επιτοκίων αυξάνει το κόστος ευκαιρίας διακράτησης πολύτιμων μετάλλων, ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο.
"Υπάρχει ο κίνδυνος ότι οι τιμές του χρυσού και του αργύρου θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αν οι αυξήσεις επιτοκίων Fed γίνουν  πιο επιθετικά ως απάντηση στις πληθωριστικές πολιτικές Trump", αναφέρει σε εβδομαδιαία ανάλυση του το  Capital Economics.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης