Χρηματιστήριο & Αγορές

Τα νέα δεομένα για τις ενεργειακές μετοχές μετά την πτώση του ΧΑ

Τα νέα δεομένα για τις ενεργειακές μετοχές μετά την πτώση του ΧΑ

Οι αποτιμήσεις και η αναμενόμενη κερδοφορία

Tα στοιεχεία της BETA για το κλείσιμο της προγούμενης εβδομάδας με τιμές της Πέμπτης 7/6 δείχνουν ότι οι κεφαλαιοποιήσεις υποχώρησαν περαιτέρω:
Οι τελευταίες εξελίξεις συνοψίζονται στα εξης:

- Ο Μυτιληναίος θα πραγματοποιήσει σημαντική άνοδο κερδοφορίας το 2019 καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος στην Γ.Σ κλείνονται οι πωλησεις με τιμή αλουμινίου στα τρέχοντα επίπεδα (2200 δολ/τόνος) και με ανοιχτή την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, όπου το δολάριο έχει ισχυροποιηθεί υπέρ των συμφερόντων της Μυτιληναίος, στα 1,16-1,18 ευρώ έναντι 1,22 στην αρχή του έτους.
ΤΟ 2018 αν και το Αλουμίνιον έχει κλειδώσει υψηλότερα κέρδη σε σχέση με το 2017, ο τομέας της ενέργειας με πτωτική τιμή σε επίπεδο Οριακής Τιμής Συστήματος και άνοδο σε ΝΟΜΕ και φυσικό άεριο δεν θα βοηθήσει.
Ο τομέας του EPC θα βοηθήσει το 2019 σημαντικά επίσης. Τα κέρδη του 2018 θα είναι ικανοποιητικά αν πιάσουν τα επίπεδα του 2017, ανεφέρθη στην Γ.Σ.

-Η ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι έκλεισε την αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους 1,3 δισ για το 2019 και άνοιξε και γραμμή χρηματοδότησης 200 εκατ ευρώ, έχει θέμα με την αύξηση του κόστους των CO2 στα 16 δολ/τόνος, που της αυξάνει το κόστος για τους λιγνίτες και θέτει ζητήματα για τις αποτιμήσεις των προς πώληση λιγνιτικών.

- Η Μότορ Όιλ θα έχει σημαντική αύξηση των περιθωρίων κέρδους από το β τρίμηνο του 2018, ενώ ευνοείται και από ισχυρό δολάριο και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

- Στην ίδια κατεύθυνση και τα ΕΛΠΕ παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει ευχερώς η πώληση του 51%

- Ποιοτική βελτίωση από όλες τις απόψεις στο α τρίμηνο για τον ΑΔΜΗΕ

- Χωρίς αλλαγές ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα.

- Στον Άνεμο η αγορά αποτυπώνει την αυξανόμενη κερδοφορία και το ενδιαφέρον σε περίπτωση πώλησης.Κρίσιμη η Γ.Σ. της Ελλάκτωρ.

 

Οι αποτιμήσεις των δεικτών

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης