Τελευταία Νέα
Commodities

Η αύξηση της ζήτησης από την Ασία οδήγησε σε νέα υψηλά τις τιμές του άνθρακα

Η αύξηση της ζήτησης από την Ασία οδήγησε σε νέα υψηλά τις τιμές του άνθρακα

Η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα εισήγαγαν περισσότερα από τα καύσιμα τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017

Οι τιμές άνθρακα στην Ασία οδηγούνται σε πολυετή υψηλά επίπεδα  λόγω ενός σπάνιου συνδυασμού ταυτόχρονης αύξησης της ζήτησης στους τέσσερις πρώτους εισαγωγείς της περιοχής.
Η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα εισήγαγαν περισσότερα από τα καύσιμα τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017.
Ο Αυστραλός δείκτης θερμικού άνθρακα, ο εβδομαδιαίος Newcastle Index, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στα 108,89 δολάρια ανά τόνο, όχι πολύ μακριά από τα 110,60 δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, το οποίο ήταν η υψηλότερη τιμή από τον Μάρτιο του 2012.
Η ημερήσια άμεση τιμή για τα φορτία Newcastle έφθασε τα $ 114,50 ανά τόνο τη Δευτέρα, η υψηλότερη  τιμή από τα $ 114,75 το Νοέμβριο του 2016, η οποία με τη σειρά της ήταν η καλύτερη από τον Μάρτιο του 2012.
Ο χαμηλότερος θερμικός άνθρακας από την Ινδονησία σημείωσε επίσης υψηλές επιδόσεις, με 4.200 kilocalorie ανά κιλό άνθρακα που εκτιμήθηκε από την Argus Media στα 46,82 δολ. / τόνο, σημειώνοντας αύξηση 14% από το χαμηλό στα μέσα Απριλίου.
Εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το υψηλό του τρέχοντος έτους, $ 51,04 ανά τόνο από τα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2011.
Ανεξάρτητα από τον τρόπο με το οποίο καταμετράται, το μήνυμα είναι το ίδιο, δηλαδή ότι οι τιμές του άνθρακα κινούνται έντονα, παρά το γεγονός ότι ταο καύσιμα γίνονται όλο και λιγότερο δημοφιλές σε πολλές χώρες λόγω της συμβολής του στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης