Τελευταία Νέα
Commodities

Αύξηση στις εξαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Διεκδικούν μερίδιο της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ στην Ασία

Αύξηση στις εξαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Διεκδικούν μερίδιο της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ στην Ασία

Η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα ενισχύουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις  ΗΠΑ

Οι καταγεγραμμένοι όγκοι αργού πετρελαίου που εξάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ασία τους επόμενους δύο μήνες θα πάρουν ένα ακόμα μερίδιο  της αγοράς από τη Ρωσία και τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εξάγουν 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο, εκ των οποίων τα 1,3 εκατομμύρια bpd θα κατευθυνθούν στην Ασία, σύμφωνα με  αξιωματούχους της αγοράς πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ κορυφώθηκαν στα 2,6 εκατομμύρια bpd πριν από δύο εβδομάδες.

Οι εξερχόμενες ποσότητες ρεκόρ προέρχονται από το γεγονός ότι η παραγωγή ακατέργαστου αργού πετρελαίου έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών και τις πιέσεις τις τιμές με την διαφορά να ξεπερνά  τα  9 δολαρία το βαρέλι  από τα συμβόλαια αργού Brent τη Δευτέρα,

Η διαφορά στα βασικά σημεία αναφοράς ήταν μια ευκαιρία για τα ασιατικά διυλιστήρια να μειώσουν τις ελαφρές εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία, αφού οι τιμές του Brent έφθασαν σε πολυετή  υψηλά σύμφωνα με traders από την Ασία.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters οι όγκοι της Ασίας εμφανίζονται σε 1 εκατ.-1,3 εκατ. Bpd .

 Η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα ενισχύουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι αποστολές των ΗΠΑ αντικαθιστούν τις προμήθειες προϊόντων Mideast, Ρωσίας και Αφρικής.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης